art, culture, networks

pozvánka do 13m3

Sunday, 27 April 2008 · by db

Ahojte,

radi by sme vas pozvali na akcie festivalu Multiplace (26/4–3/5 2008), ktoré sme pripravili v 13 kubikoch.
Aktivity ďalších organizátorov môžete nájsť na festivalovej stránke http://www.multiplace.org

– V Galérii 13m3 práve prebieha výstava slovenského dizajnéra Mateja Bezúcha 01 – pozrieť si ju môžete do 30. apríla počas otváracích hodín (utorok, streda 15.00–19.00), v prípade záujmu o iný termín, kontaktujte kurátorku výstavy Katarínu Gatialovú (0902 226143)
Na záver výstavy 01 sme pripravili prvú časť našej série diskusiií MIKROSKOP – rozhovor a stretnutie s autorom výstavy Matejom Bezúchomv stredu 30. apríla od 19.00 sa môžete stretnúť s Matejom, kurátorkou výstavy a ich hosťami a pokecať viac o objektoch, ktoré sú na výstave, o dizajne a nových médiách a ďalších súvisiacich témach.

– Náš festivalový program začíname túto nedeľu, 27. apríla o 18.00. V Galérii 13m3 privítame nemeckú kurátorku Sabine Maria Schmidt z Essenu, ktorá je spoluautorkou megaprojektu 40jahrevideokunst.de – čiže 40 rokov nemeckého videoumenia. Akciu organizujeme v úzkej spolupráci s Goethe-Institut Bratislava v rámci cyklu Akurátni kurátori. Okrem diskusie o súčasnom videoumení vám Sabine Maria Schmidt premietne výber zo spomínaného projektu – je to unikátna príležitost stretnúť sa s týmto výberom a spoluatorkou projektu na Slovensku.

(pokračovanie nižšie)

– Zvláštne, akým obľúbeným fenoménom sa celosvetovo stal jednominútový film/video. Obmedzenie vopred danou (krátkou) dĺžkou je možno dobrou motiváciou pre autorov, aby akčne vyjadrili svoj estetický, politický, či iný názor. Jedným z aktuálnych projektov krátkych videí je StrangerFestival v Amsterdame, na ktorý tento rok zo Slovenska pocestuje 5 najlepších autorov – účastníkov workshopov Stranger. Na účasť v tomto workshope vás pozývame – od 30. apríla do 4. mája môžete tvoriť s tromi mladými lektormi – prihláste sa na adrese: petersnadik@inmail.sk. Workshopy Stranger produkuje na Slovensku kultúrny priestor Stanica zo Žiliny.
Ak sa nezučastníte ako autor/ka filmov, príďte sa pozrieť na výsledky workshopu Stranger do Galérie 13m3 v nedeľu 4. mája o 18.00!!!

– Naša obľúbená aktivita – výlet – nás čaká 1. mája. Poďte s nami navštíviť nový, práve sa rodiaci, priestor pre kultúru a umenie FreeDom, ktorý sa nachádza v rodinnom dome v dedinke Báhoň, blízko železničnej trasy z Bratislavy do Trnavy. Jeho majiteľa Roberta Parša poznáte z grafického štúdia STUPIDesign alebo ako jedného zo zakladateľov galérie a klubu Buryzone, ktorý mal podobný poloprivátny charakter. Okrem programu, ktorý pripravujú v rámci festivalu domáci, prinesieme aj svoj program – diskusiu Viery Levitt (bývalej riaditeľky Galérie Jána Koniarka v Trnave, ktorá už dva roky žije v USA) s umelkyňou Ursulou Endlicher. Budú hovorit o nových médiách v strednej Európe a v USA a o Ursulinom projekte html_butoh – pod názvom Choreografia html kódu.

Radi vás uvidíme v trinástich kubíkoch, na otvorení nového priestoru v Báhoni a na ďalších akciách festivalu Multiplace. Tešíme sa na vás!

Vašich 13 kubikov

pošli na vybrali.sme.sk

Tags:

0 responses so far ↓

  • There are no comments yet...Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment