art, culture, networks

Multiplace Network 2012: Bratislava

Monday, 9 April 2012 · by admin

MULTIPLACE NETWORK 2012
BRATISLAVA

utorok 10. 4. / 17.00
Darko Fritz: Program v umení 60. rokov 20. storočia – Konkrétne, počítačové a konceptuálne umenie na príklade [New] Tendencies / prednáška
Galéria Medium, Hviezdoslavovo nám. č. 18
viac info

štvrtok 12.4. / 17.00

Bartosz Łukasiewicz: Nebezpečné spojitosti / prednáška
Poľský inštitút, Nám. SNP 27

O pojme “spojitosti” v umení na príklade konceptuálneho a post-konceptuálneho umenia i o vzťahu dvoch umeleckých mien, performera a autora manifestu kontextuálneho umenia Jana Świdzińského, a tvorcu konkrétnej poézie Stanisława Drózdza.
viac info

sobota 14.4. / 10.00 a 19.00
STANDUINO
10.00-17.00 workshop + 19.00 performance
A4, Nedbalova 3, II. posch.
Brniansky klon legendárnej elektronickej platformy Arduino. Bastlovací workshop je určený pre úplných začiatočníkov i pokročilých: naučíme základy práce s elektronikou, ako je pájkovanie, základnú terminológiu, a rámcovo uvedieme účastníkov do sveta open source hardwaru a jeho možností. Potrebná registrácia: standuino(at)gmail.com. www.standuino.eu.

piatok 20.4. / 18.00

REMAKE I / otvorenie výstavy
A4, Nedbalova 3, II. posch.

REMAKE: REthinking Media Arts in C(K)ollaborative Environments v centre súčasnej kultúry A4 je druhou zastávkou putovnej medzinárodnej výstavy, ktorá predstavuje súčasné „remaky“ priekopníckych diel elektronického umenia. Výstava potrvá do 25.4., prístupná je denne 14.00-17.00.

Julien Bellanger, Guillaume Brunet, Cédric Doutriaux, Catherine Lenoble: ReCYSP1 (FR)

Remake prvej autonómnej kybernetickej sochy CYSP1 francúzskeho autora Nicolasa Schöffera (1912-1992). Pomocou laboratórneho prístupu a s použitím súčasných technológií autori interpretujú tvorbu tohto priekopníka robotického umenia.

Zuzana Husárová, Ľubomír Panák: I : * ttter (SK)
Interaktívna inštalácia pracuje s remixovaním textových častí z diel svetového internetového umenia – net.artu. Vďaka 3D senzoru môžete na premietacej ploche prechádzať, mazať a mixovať dialóg pripomínajúci (online) komunikáciu osôb / strojov, či vstupovať do diela vlastnou kresbou.

Andrej Boleslavský & The Vasulkas: Hi Woody (SK/US)
Hi Woody vzdáva hold klasickým prácam Woodyho a Steiny Vašulkovcov, ktorí patria ku kľúčovým predstaviteľom videoartu a raného elektronického umenia. Abstraktný a imerzívny obraz generovaný v reálnom čase, v ktorom môžete interagovať so svojou digitálnou replikou.

Lia Perjovschi: Subjektívne dejiny mediálneho umenia (RO)
Netradičná umelecká publikácia s náčrtom výskumu v oblasti časových priamok, mentálnych máp a “múzeí poznania” prináša vlastný pohľad na históriu umenia a technológií.

utorok 24.4. / 19.00
Dokuro (USA), Poo (SK) / koncert
A4, Nedbalova 3, II. posch.

Kalifornská dvojica skladateľky a violončelistky Agnes Szelag a elektronika The Norman Conquest po prvýkrát na Slovensku: atmosférická elektroakustika spája šarm starých anagólových syntetizátorov a glitch digitálnych technológií. A tiež ojedinelý koncert kultového bratislavského dua Poo: organická, vrstevnatá a sofistikovaná laptopová psychedélia.

štvrtok 26.4. / 18:00
REMAKE II
: Aleksandra Hirszfeld: Infotainment / otvorenie výstavy
Poľský inštitút, Nám. SNP 27

Znepokojivá skúsenosť konfrontácie s obrovským množstvom dát a informácií, ktoré popisujú súčasný svet poznačený zábavnom priemyslom a všadeprítomnými masmédiami. Výstava potrvá do 14.5.

štvrtok 3.5. / 18:00 

REMAKE III / otvorenie výstavy
Ján Šicko a Mária Rišková: Hit Bonačić

Galéria HIT, Hviezdoslavovo nám. 18
2D remake svetelných kinetických inštalácií chorvátskeho kybernetika Vladimira Bonačića.
Ovláda sa údermi do stola, ktoré vám umožňujú vložiť vlastnú sériu inštrukcií a tým generovať ďalšie vzory. Výstava potrvá do 19.5.

Andrew Prior, David Strang (UK), spolupráca Miroslav Tóth (SK): Distributed presence
Slovenský rozhlas, Mýtna 1.
Koncertná prezentácia priestorovej interpretácie elektroakustickej skladby Jozefa Malovca Orthogenesis.

BRATISLAVA, BRNO, CLUJ, PECS, ZLÍN

Podpora: Visegrad Fund, EU Program Culture, MKSR

Organizátori: Multiplace, Atrakt Art, bumbumsatori, Dum umění města Brna, 4AM, Alt Art (RO), Ping (FR), REMAKE, Hucot, Moiré Kulturális Egyesület

V spolupráci s: VŠVU, Poľský inštitút, MediaLab*

Mediálni partneri: FM, citylife.sk, kyberia.sk, greginet.sk, 3/4

pošli na vybrali.sme.sk

Tags: · , ,

0 responses so far ↓

  • There are no comments yet...Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment