art, culture, networks

MULTIPLACE NETWORK :: ZLÍN :: 17 – 31 / 5 / 2012 ::

Friday, 11 May 2012 · by info

remakeme

HUCOT o.s. a MULTIPLACE uvádí MULTIPLACE NETWORK ZLÍN 2012

Již jedenáctý ročník mezinárodního festivalu síťové kultury MULTIPLACE zavítá pod taktovkou občanského sdružení HUCOT opět i do Zlína! V rámci tří komponovaných večerů Vám představí současné zajímavé elektronické audiovizuální projekty a performance.

První večer odstartuje improvizovaným koncertem účastníků workshopu Standuino, který ten den proběhne v Krajské galerii výtvarného umění. Hrát se bude na zvukové syntetizárory fraAngelico, které si účastníci během dne na workshopu vyrobí. Dále se nám ten večer představí dva zástupci hudebního DIY vydavatelství Ressonus, které se zaměřuje na současnou elektronickou a převážne experimentální tvorbu. První z nich nese název katsa.theo. Ten ve své tvorbě vychází zejména ze základů elektroindustriálu, do kterého přirozeně implantuje prvky downtempa, musique concrète, ale i dubstepu.
Za druhým projektem ze stáje vydavatelství Ressonus stojí sám jeho zakladatel David Rambousek.
Jeho projekt Selectone se zvukovou výlučností a ryze experimentálním přístupem již od počátku vymyká jednoznačnému žánrovému zařazení. Oba projekty spojuje nejen jejich experimentální přístup k hudební kompozici a audiovizuální forma jejich vystoupení, ale napříkladi jejich společná účast na nedávném uměleckém manifestu DADA-ACTA. Během večera budete mít také exkluzivní příležitost zažít na vlastní oči a uši zcela nový synestetický projekt PLASMA SPIELPLATZ audiovizuálního umělce Jiřího Suchánka, jenž je založen na propojení impovizované elektronické hudby a světla. Zlínské publikum se již mělo možnost párkrát setkat s tvorbou tohoto talentovaného brněnského umělce, a to například na akci Dobrá Šajna, kde prezentoval svoji interaktivní zvukovou instalaci Faustovi plasma houby, anebo na koncertech projektu Mateřídouška.

Více informací na  webu : http://www.hucot.cz

Program:

17.5.2012 čtvrtek  / 32.budova továrního areálu, Zlín / 5. patro
začátek akce: 20:00 h / vstupné: 70,- Kč

“fraAngelico riderz” Standuino orchestra
Improvizovaný koncert účastníků workshopu Standuino a členů Stantuino orchestra, který ten den proběhne v Krajské galerii výtvarného umění. Hrát se bude na zvukové syntetizárory fraAngelico, které si účastníci během dne na workshopu vyrobí.
http://www.standuino.eu/devices/tutorials/fra-angelico/
http://www.standuino.eu/

Na  Standuino workshop se můžete přihlásit na  http://www.standuino.eu/call-workshop-zlin/

katsa.theo / electronica, experimental , visual /
Audiovizuální projekt katsa.theo, za nímž stojí zvukový kolážista Jiří Tilgner, vychází ve své tvorbě zejména ze základů elektroindustriálu, do kterého přirozeně implantuje prvky downtempa, musique concrète, ale i dubstepu. Společně s videostřelcem Martinem W. Šauerem vyprodukoval v roce 2006 dvd lekTVAR. V roce 2010 vyšlo na labelu Ressonus Records cd PORTO, které rekapituluje spolupráci se zpěvačkou Milli Janatkovou. Kontrast magického podání jejích snových autorských textů v portugalštině a syrového hudebního podkladu posouvá výsledek do oblasti abstraktního popu. Album bylo nominováno na cenu Anděl 2010 v kategorii “alternativní hudba”.
http://ressonus.net/ress-04/index.htm
Následující rok vyšlo u téhož labelu dvojalbum remixů rePORTO, jehož obě části jsou volně ke stažení.
http://ressonus.net/ress-05/index.htm
http://ressonus.net/ress-06/index.htm
V současnosti pracuje s Davidem Rambouskem (Selectone) na projektu FOMA. http://bandzone.cz/foma
track pro DADA ACTA: http://ia600801.us.archive.org/20/items/DadaActaCd2/DadaActa-11-Katsa.theo-Ok.mr.nature.mp3
video: http://www.youtube.com/watch?v=2PyEssvuZ94
video (živě na Flédě):http://www.youtube.com/watch?v=0y5FfXPYrxs
http://www.myspace.com/katsatheo
http://www.ressonus.net

Selectone / ambient , electronica, experimental /
Rozdrolené rytmy, arytmie, temná atmosféra. Hypnotické drony, minimalismus, těžké mraky toxického zvuku. Tak nějak by se dala charakterizovat abstraktní elektronická hudba projektu Selectone. Z vyklidněného ambientu do rytmických bouří a zpět. Přírodní cykly zakódované v hudbě.
www.ressonus.net/selectone
track pro DADA ACTA: http://ia600801.us.archive.org/20/items/DadaActaCd2/DadaActa-13-Selectone-TheWallOfDarkness.mp3
video 2007: http://www.youtube.com/watch?v=VamAT05SyMY
http://www.myspace.com/selectonecz
http://www.ressonus.net

PLASMA SPIELPLATZ / AV performance /
Experimentální vystoupení PLASMA SPIELPLATZ brněnského audiovizuálního umělce Jiřího Suchánka představí jeho nové pojetí synestetického spojení živě tvořené elektronické hudby a světla. Kompletně na místě improvizovaná digitální hudba, místy s nádechem barokních fug je softwarově propojena v organický celek se sedmi v prostoru stojícími světelnými cihlami.
Každý tón ve zvolené stupnici rozsvítí vždy jedno barevné světlo. Synchronní syntéza barev (R, G, B) a zvukových oscilátorů ( saw, tri, sine) vytváří v prostoru pulsující světelně-zvukové variace a kombinace.
“SCI-FI-MINIMAL”
video: http://vimeo.com/41483738
http://www.jiri-suchanek.net/

25.5.2012 pátek  / 32.budova továrního areálu Svit / 5. patro
začátek akce: 20:00 h
vstupné: 70,- Kč

To žluté co máte na kalhotkách / electro – punk, 8-bit /
Brněnsko-pražská kapela s prvky anarchie a nacismu …
“Bullshit!” – Irvin K. Tripple (Rolling Stones) .
http://kalhotky.cekuj.net/

Panáčik / alternative, experimental /
Za projektem Panáčik stojí mladý Trenčan Tomáš Moravanský. Jde o multižánrový hudební koncept s přesahem do videoartu, filmu, divadla, happeningu, performance či konceptualizmu. Živé vystoupení, aranžmány skladeb, vzhled či obsazení kapely vždy závisí od prostoru, v kterém kapela vystupuje.

Onoto Natodata – YRS7x / TechON /
Demonstrace jednoduchosti v přístupu k médiím od Jnmx je jako tancovat na Madonnu a poslouchat Björk. Nestor provokace v mixování přednastavených hudebních celků a performance, zastává v součastnosti generaci, která se podílí na životaschopnosti zlínské kulturní scény. Jeho akce napříč styly neodmyslitelně doprovází multimediální ilustrace sociální hystérie. Onoto Natodata bude na letošním festivalu Multiplace ve Zlíně prezentací soudobého elektroindustriálního ataku.
http://www.facebook.com/photo.php?v=3050425580918&set=vb.1271600075&type=2&theater

Kanystr / glitch up /
Mají ještě co říci gramofonové desky? V dnešní době simulací a presetů, kdy technologie nechává už nemnoho prostoru ke hře jako takové a behěm vteřiny lze nalézt téměř kterýkoli track? Možná je to jen kus nostalgie, možná touha po autentičnosti, možná jen touha po posedlosti hrou.”

31.5.2012 pátek / park u podjezdu vedle Zelenáčovy šopy
začátek akce v 21h / vstup zdarma

Opuka / Bylo, nebylo  / site-specific koncert při příležitosti křtu nového alba /
http://vimeo.com/38408739

—————-

Akce se koná pod záštitou Krajské galerie výtvarného umění ve Zlíně. Podpora International Visegrad Fund.

MTP ZLIN POSTER (grafika Marek Kianiačka)

pošli na vybrali.sme.sk

Tags: · , ,

0 responses so far ↓

  • There are no comments yet...Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment