Medzinárodný rezidenčný tvorivý workshop
  IMMEDIATE Workshop
  MTPS28
Interaktivní síťová instalace

  PURE DATA WORKSHOP
 

 
11. – 29. apríl 2008, Kasárne – Kulturpark, SK_Košice
La Horse de (FR)
IC Culture Train
dielňa
 
Divadlo, pohyb, hudba, video, visual art.. Všetky tieto umelecké smery nájdu svoje miesto počas troch týždňov v Kasárňách – Kulturparku na medzinárodnom workshope. Divadelný súbor La Horse de (FR) bude spolu so slovenskými umelcami tvoriť predstavenie na tému známej európskej rozprávky Červená Čiapočka. Vyvrcholením tohoto rezidenčného pobytu bude multimediálne predstavenie, ktoré sa uskutoční dňa 29.4. v priestoroch Kasární.
   
26. – 29. apríl 2008, A4 – nultý priestor, SK_Bratislava
A4 – Asociácia združení pre súčasnú kultúru, CIANT - International Centre for Art and New Technologies
dielňa
 
Medzinárodný workshop tanca a telematických technológií ukončený záverečnou performanciou 29.4. o 20.00.

http://www.immediate-project.eu
   

 
26. – 29. apríl 2008 20h, Školská28, CZ_Praha
Michal Cabowitz (CZ) (PureData audio), Lasonick (CZ) (audio, sampling), Kryštof Pešek (Processing, programování interaktivity, a/v výstup), Martin Blažíček (CZ) (video), Michal Kindernay (CZ) (MaxMSP a/v), Aleš Zemene (CZ) (ogg. stream)
Mlok (www.mlok-org.net)
dielňa, inštalácia, streaming
 
Dilna 26.-28.4., prezentace 29.4.2008

Blog: http://panto-graph.net/mtps28/

Pokus o vytvoření skupinové instalace s vnitřním zapojením, ve které každý z objektů přijímá a vydává informační výstup objektu jinému. Téma městského prostoru ve všech možnostech jeho chápání. Vizuální a akustický materiál do vzdálenosti 1000m od galerie.
   

 
29. apríl 14h – 01. máj 2008 20h, Kavárna Kunštátská Trojka , CZ_Brno
Michal Cabowitz (CZ), Jozef Henzl (CZ), otvorená participácia
Infocentrum MTP Brno
dielňa, inštalácia
 
Lektoři Michal Cabowitz a Jozef Henzl

V třídenním workshopu provedeme účastníky základy syntaxe jazyka, základy zpracování zvuku v pd, možností zpracování obrazu pomocí knihovny GEM. V případě zájmu se můžeme zabývat i pokročilými možnostmi pure data - jako například tvorba vlastních objektů v jazyce python, síťová komunikace nebo využití platformy arduino pro tvorbu vlastního hardware. Výstupem by měla být síťová instalace, která bude propojovat několik měst v české i slovenské republice, a na které se budou v reálném čase podílet všichni účastníci workshopu.


Pure Data je grafický programovací jazyk, který vytvořil v 90. letech Miller Puckette. Je používaný umělci po celém světě pro syntézu a zpracování zvuku, obrazu, tvorbu multimediálních a síťových instalací, ale jeho možnosti jsou díky dostupným zdrojovým kódům prakticky neomezené.

////////////////////////////////////////////

Michail Cabowitz (* 1980) - od začátků na zx spectru, pres trackery a tradiční hudební software, zakotvil u pobřeží GNU/Linux a volně šiřitelných aplikací, z nichž nejvíce využívá možností programovacího prostředí pure data. Kromě konstrukce sound-systémů v pd a samplováním výstupu z /dev/rnd se v rámci možností snaží ukočírovat vlastní existenci. ;-)

Cabowitzova hudební produkce osciluje mezi chaosem, jenž panoval ještě před stvořením světa a krystalickým řádem, v němž zaznívá hudba sfér… mezi čistým hlukem a možností ticha. Od původně konkrétních kompozicí, které měly čitelnou harmonickou i melodickou linii se zvukový výraz posunul do více abstraktních poloh. Příležitostně spolupracuje s dalšími av-konstruktéry (orbital00, popcorp, a. hemala, marura, z. krulich, m. balžíček, s. abrahám).

http://www.cabowitz.com

////////////////////////////////////////////

Jozef Henzl - programátor a VJ, zkoumající extremní polohy obrazu a videa, využívajíc přitom z velké části Pure Data. Residentní VJ brnenského Heavy Mentalu

http://www.popcorp.org
 


hvss/at/seznam.cz - +420 608 665 461 -jabber: j.henzl/at/njs.netlab.cz , icq: 318336096
 
 
 
(cc) 2008 Multiplace - MTP 2007 - MTP 2006 - MTP 2005 - MTP 2004 - MTP 2003 - MTP 2002 - Newsletter - Wiki - Podpora - Press - Kontakt