Otvorenie Multiplace infocentra Bratislava
  Net.music
  Multiplace Connected Cameras Party
  Multiples
 
28. apríl 2008 16h, A4 – nultý priestor, SK_Bratislava
Intercity Teleport Creatures Call
Multiplace 2008, A4 – Asociácia združení pre súčasnú kultúru, PsyShip Medialab, Urban Flow
vernisáž/výstava, inštalácia, streaming, párty
 
Príďte sa vrhnúť do víru spoločenského festivalového života v jednom z jeho (info)centier. Spustíme telematickú inštaláciu / online hru Intercity Teleport, pokúsime sa spojiť obrazom aj zvukom s ostatnými mestami a miestami, spustíme projekt Placetellers a otvoríme festivalový Multibar. Nebude chýbať prekvapenie... a občerstvenie!
   

 
02. máj 2008 18h, A4 – nultý priestor, SK_Bratislava
Golo Föllmer (DE), Gívan Belá (BE/SK)
Multiplace 2008, A4 – Asociácia združení pre súčasnú kultúru, Goethe-Institut Bratislava
prednáška, performance, koncert, streaming
 
Ako vyzerá sieťová hudba? Okrem exkluzívnej prednášky autora knihy Netzmusik (2007) Gola Föllmera, prednášajúceho na Univerzite Martina Luthera v Halle-Wittenberg, ponúkne vyberanú odpoveď na túto otázku aj jeho spoločná sieťová performance s belgickým mediálnym umelcom Givanom Belá.
 


Golo Föllmer - Hudobník a teoretik venujúci sa internetu ako zvukovému médiu, zvukovým inštaláciám a performanciám. Prednáša na univerzite Martina Luthera Halle-Wittenberg, autor knihy o sieťovej hudbe Netzmusik (2007).
 
   
02. máj 2008 20h, A4 – nultý priestor, SK_Bratislava
Multiplace 2008, A4 – Asociácia združení pre súčasnú kultúru
párty, koncert, performance, streaming
 
Neobvyklým multimediálnym večierkom vyvrcholí medzinárodný sieťový projekt Multiplace Connected Cameras prepája viacero miest sveta prostredníctvom kamier pripojených na internet. Obrazy a zvuky, prúdiace k nám z viacerých miest festivalu (a nielen tých), sú dátovými vstupmi pre experimentálne tvorivé spracovanie viacerými umelcami v neformálnom prostredí festivalového Multibaru. Alternatívna televízia, telematické premostenie rôznych kultúr, ale aj návod, ako nápadito využiť nové technológie – namiesto (prena)sledovania občanov na umeleckú produkciu.
   

 
03. máj 2008 20h, A4 – nultý priestor, SK_Bratislava
Planningtorock (UK), AIDS Wolf (CA), Michal Valent (SK) (dskg), Georgij Bagdasarov (AM/CZ)
A4 – Asociácia združení pre súčasnú kultúru, Atrakt Art
performance, koncert, párty, streaming
 
Záverečný festivalový hudobný večierok s exkluzívnymi zahraničnými hosťami.

Projekt Whats the Rock je cesta do nedefinovateľného surreálneho sveta britskej hudobníčky a videoumelkyne Janine Rostron aka PLANNINGTOROCK, ktorej kľúčové slová sú nadžánrový hudobný mix, performance art, sensory-overloading stage show alebo keď chcete tak kľudne aj neo-vaudevillan kaleidoscope.

Aj noise môže byť zábavný až uletený a pesničkový ako to predvádzajú štyria mladí Montrealčania zo skupiny AIDS WOLF. Muzikanti s čarovnými prezývkami Special Deluxe, Blesk Hirošima, Jeho a Barbarský ničiteľ stavajú formu svojich skladieb na gitarových stenách, pohanských rytmoch a detsky škriekajúcom hlase Chloe Special Deluxe.

WAYS OF OTHER WAYS Internetová performance Michala Valenta aka dskg a Georgija Bagdasarova medzi Bratislavou a Petrohradom, v ktorej bude komunikačným audiokanálom Skype a metódou zvuková improvizácia.
 
 
(cc) 2008 Multiplace - MTP 2007 - MTP 2006 - MTP 2005 - MTP 2004 - MTP 2003 - MTP 2002 - Newsletter - Wiki - Podpora - Press - Kontakt