BlogO MultiplaceNewsletterWikiPodporaPressKontaktLoginEnglish


 
 
 
Student Match STREAMUJEME NA rtsp://multiplace.sk:9000/mtpbrno.sdp
15. apríl 2009 10 - 18h, Dům pánů z Kunštátu, CZ_Brno
Tomáš Vágner (CZ), Zdeněk Záhora (CZ), Tomáš Koza (CZ), Michal Marenčík (CZ), Vilém Novák (CZ), Jiří Chmelík (CZ), Lenka Hrabálková (CZ), Tomáš Kovács (SK/CZ), Michal Kindernay (CZ), Pavel Richtr (CZ), Robert Král (CZ)
Jana Horáková, Tomáš Staudek, Barbora Šedivá
diskusia, prezentácia
 
Prezentace, diskuze, konfrontace, performance. Setkání ne/akademických témat v originálním podání studentů FF MU, FaVU a FI VUT Brno.

10:00 - 12:00

Tomáš Vágner / FF MU / TIM
Zvuk ve filmovém prostředí.

Příspěvek je věnován vztahu obrazu a zvuku z teoretického a historického hlediska. Základním vymezením kritérií pro zvuk ve filmu. Klíčová slova: kreativní proces, narativní principy tvorby - zvuk/hudba.

Zdeněk Záhora / FF MU / TIM
Anime Music Video – mezi subkulturou fanoušků a érou remixu

V prezentaci bude představen fenomén AMV jako specifický typ videoklipu. Nastíníme, proč by nás mohlo AMV zajímat a jakým způsobem se můžeme o danou problematiku zajímat.
Klíčová slova: AMV, DIY, remix, fan vidding, postprodukce.

Tomáš Koza / FIT VUT
Demoscéna - undergroundový směr multimediálního umění

Autor se zabývá hudbou a grafikou, seznámí posluchače s 64KB demoscénou a představí svoji minimalistickou 3D animaci hledící s nadsázkou na problémy
metafyzična.

Michal Marenčík / FaVU VUT / Ateliér Video
Audio-vizuální projekty 2005-2010;

plytká romance vs seance; styl; experiment a forma; logika intuice; skřípání z obou.

13:00 - 15:00

Vilém Novák / FaVU VUT / Ateliér Multimédia
2003-2006 FaVU VUT v Brně, ateliér multimédií Richarda Fajnora. V roce 2006 absolvoval stáž v ateliéru nových médií Michala Bielického na AVU. V roce 2007-8 byl na stáži na katedře audiovizuálních studií FAMU. Letos diplomuje. Jeho tvorba je zaměřena především na interpretaci virtuálního a skutečného, genia loci, za pomoci technologií virtuální reality, případně generovaného videa.

Jiří Chmelík / FI MU
Geometrické sochařství ve 3D prostředí

Autor zkoumá oblast virtuální reality a matematického umění, vyučuje na FI MU výtvarnou informatiku; představí svoji aplikaci pro modelování geometrických soch ve VR.

Lenka Hrabálková / FF MU / TIM
"All is full of love"

Prezentace by nás měla provést oblastí lásky jak na rozhraní člověk - robot,
tak na rozhraní robot - robot. V našem mapování projevů lásky u robotů se soustředíme především na druhou polovinu 20. století, která znamenala jak rozvoj robotiky, tak odtabuizování lásky a sexu.

Tomáš Kovács / FF MU / TIM
Sieťové vedomie: od utopických predstáv po twitter

tags: microblog, ambient awareness, post-global village, mckenna, cosciousness, ascott, ..., ..., v0.1

15:30 - 18:00

Michal Kindernay / FaVU VUT / Ateliér Video
Autora zajímají možnosti interaktivního propojení zvuku, obrazu a prostoru. Pracuje v prostředí interaktivních počítačových aplikací pro práci se zvukem i obrazem. Jeho práce zahrnují jak videoperformance a interaktivní instalace, tak intermediální a dokumentární
projekty. V bakalářském projektu reflektuje téma grafický́ch partitur Milana Grygara. V instalaci rozšiřuje pole meditativní světelné a zvukové hry. Elektroakustické partitury, které vznikají v reálném čase a v interface s mechanickými hračkami, na plátně ožívají a v generativním procesu kreslí *živé* partitury.

Pavel Richtr / FaVU VUT / Ateliér Intermédia
Zajímavá zapojení

Mikroworkshop a basic kurz, zaměřený na využívání elektro prefabrikátů k všemožným účelům. Circuit bending, odpady, součástky a možná přijde i kyborg.

Robert Král / FI MU, FAMU
Kdo je V.K.?

Režisér vystudoval FI MU a FAMU, vyučuje film a multimédia na FI MU; představí mystifikační videosnímek o médiích a manipulaci, který rozvrátí váš dosavadní pohled na realitu.

http://multiplace.ning.com/events/students-match

 
 
MTP 2008MTP 2007MTP 2006MTP 2005MTP 2004MTP 2003MTP 2002NewsletterWikiPodporaPressKontakt
 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 2.5 Czech Republic License.