Beer Barrel Polka Teremin Reunion
  ADD soundsystem ver. 2.0
  Postcards From Berlin
   
 
25. apríl 2008, verejný priestor, CZ_Praha
Miloš Vojtěchovský (CZ)
Mlok, Institut Intermédií
performance, streaming
 
accordion teremin reunion je zvuková a prostorová intervence do veřejného prostoru. Nabízá společnou hru na akordeon a teremin blíže neurčenému množství hráčů na akordeon v Praze, v Las Vegas, Mexiku, NewYorku, nebo v dalších městech i vesnicích. Internetový přenos spojí jednotlivce, nebo skupinky harmonikářů v různých místech a kulturních kontextech.

Kulaté náměstí, nebo Dejvické náměsti s velkým parkem umožňuje setkání muzikantů, kteří dovedou, nebo nedovedou hrát na akordeon. Technická Infrastruktura institutu zajistí možnost přenostu zvuku i obrazu přes internet.
Hudební poznávací téma je mezinárodní evergreen Beer Barrel Polka, neboli škoda lásky, kterou složil Jaromír Vejvoda v roce 1927. Pod jménem Beer Barrel Polka se písnička stala během druhé světové války symbolem řady spojeneckých vojsk.

Společný koncert harmonikářů je doprovázen zvukem jednoho nebo více tereminu, hudebního elektronického nástroje, který patří do zcela jiného hudebního kontextu.
happening - performance je výzvou k reklamaci přátomnosti živé hudby ve veřejném prostoru města.

patronem happeningu je autor provního elektronického nástorje Lev Teremin a génius popkultury Liberace.

en.wikipedia.org/wiki/Beer_Barrel_Polka
members.fortunecity.com/..barrel_2.html
 


Narozen 1955. Zabyva se vyzkumem moznosti neudrzitelneho rozvoje. Zalozil v roce 1992 nadaci hermit a v roce 1994 centrum pro metamedia, v soucasnosti cinitel asociace MLOK a zakladajici clen Lemurie.cz.
milos@lemurie.cz

 
   

 
30. apríl – 01. jún 2008, Galerie Ciant, CZ_Praha
rRadim Labuda (SK/CZ) (autor projektu), Darina Alster (produkce, CIANT), Milan Guštár (CZ) (technická spolupráce)
CIANT - International Centre for Art and New Technologies
inštalácia, performance, vernisáž/výstava
 
Sejdeme se a zahrajeme si na tomhle zvláštním zvukovém hřišti.

Interaktivní instalace a série performancí

Zvuková instalace rRadima Labudy je koncipována jako otevřený systém a nástroj pro další tvůrce, kteří v ní mohou realizovat vlastní zvukový obsah. ADD soundsystem může být prostorem pro specifickou formu koncertního hraní, pro performance, může být zvukovou instalací nebo prostě zvukovým hřištěm pro workshop. Cílem a smyslem projektu je vytvoření sociálního kontextu, místa potkávání, komunikace a participace. ADD soundsystem tak osciluje v prostoru mezi různými typy produkce a vnímání zvuku. Decentralizuje pozici hudebníka / performera, smazává jak fyzickou, tak i tvůrčí hranci mezi tím, kdo zvuk vytváří a tím, kdo zvuk přijímá. Instalace je navržena tak, aby byla co nejprůhlednějši a nejsrozumitelnější i pro laického diváka.

ADD SOUNDSYSTEM se skládá ze dvou základních propojených komponentů: mixážního stolu a sítě reproduktorů. Mixážní stůl je kombinatorická matrice vytvořená z jednoduchých elektronických součástí. Obsahuje pět vstupních jednotek a větší variabilní počet výstupních jednotek, na kterých je možné produkovat libovolný mix z pěti vstupujících stop. Podle momentální situace (koncert, performance, workshop, instalace) jsou u vstupních a výstupních jednotek rozloženi producenti zvuku a diváci. Nejobvykleší situací bude zřejmě ta, kdy vstupními jednotkami manipuluje/jí tvůrce / tvůrci zvuku a výstupní ovládají diváci.

Síť reproduktorů je složena z většího počtu stereo dvojic reproduktorů v rovnoměrně rozmístěných v síti zavěšené pod stropem galerie. Počet reproduktorů odpovídá počtu výstupních jednotek mixážního stolu a od každé vede zvukový signál ke dvojici reproduktorů v zavěšeném reproduktorovém poli. Tímto způsobem můžou diváci kolektivně ovládat a formovat prostorové rozmístění zvuku. Vnímání zvukové kompozice je tudíž ovlivněno aktuální pozicí posluchače v prostoru a je pro každého posluchače individuální.

Zvukové performance se budou odehrávat vždy v úterý a ve čtvrtek od 18 hodin po dobu trvání výstavy.

Aktéři jednotlivých performancí:
Anja Kaufmann
Beseppy
Dan Vlček
Darina Alster
DJ Francois Perrin
Krusha
Martin Janíček
Michal Cabowitz
Michal Mariánek
Rentip
Tomáš Vaněk
Mark Eisler

Doprovodný program:
06.05.2008 - 12:00 - dílna pro děti workshop for children - ROZPAD ZVUKU - Darina Alster
06.05.2008 - 19:30 - přednáška talk - INSTRUMENT X - Milan Guštar
20.05.2008 - 19:30 - přednáška talk - UMĚNÍ A KLIMA ART & CLIMATE - Joaquin Fargas
 


rRadim Labuda (narozen 1976) studoval Fakultu architektury Slovenské technické univerzity v Bratislavě a Akademii výtvarných umění v Praze v ateliérech Prof. Miloše Šejna a Prof. Michaela Bielického. V roce 2004 absolvoval semestrální výměnný pobyt na San Francisco Art Institute. V roce 2005 se stal finalistem Ceny Oskára Čepana na Slovensku. Studium ukončil v roce 2006. Od roku 2004 se jeho tvorba zaměřuje především na médium videa. Vystavoval v galeriích v České republice, na Slovensku i v zahraničí.

http://radimradim.org
 
   

 
27. apríl 2008 15h, verejný priestor, DE_Berlin
30. apríl 2008 18h, verejný priestor, CZ_Praha
Gaby Bila-Günther aka Lady Gaby (DE)
performance
 
Performance na rôznych miestach v oblasti Kreuzberg 36 v Berlíne.
   
 
 
(cc) 2008 Multiplace - MTP 2007 - MTP 2006 - MTP 2005 - MTP 2004 - MTP 2003 - MTP 2002 - Newsletter - Wiki - Podpora - Press - Kontakt