BlogO MultiplaceNewsletterWikiPodporaPressKontaktLoginEnglish


 
 
 
Multiplace Opening
02. máj 2011 20h, Dům umění města Brna, CZ_Brno
Derek Holzer (US/DE), Robin Fox (AU), Tomáš Hrůza (CZ), Michal Cabowitz (CZ), Peter Gonda (gnd, SK)
Dům umění města Brna
koncert
 
Už 10. ročník festivalu zahájíme v Domě umění lasery, netradičním využítím meotarů a remake-noisovou párty. Laserová šou Robina Foxe (Editions Mego) je pravým „synestetickým zážitkem 21. století“, založeným na vizualizaci zvuku: elektronicky vytvářené zvukové vlny, dokonale sladěné s pohybem paprsků, obklopují diváky. Derek Holzer se v projektu Tonewheels inspiruje pionýrskými díly elektronické hudby 20. století (ANS Syntetizér, Variophone, Oramic systém), Peter Gonda (gnd) s Michalem Cábem (Cabowitz) představí vlastní uplatnění literárních „cut-up“ technik a reinterpretací kultovního díla Dreamachine Briona Gysina z 60. let. Místním příspěvkem bude Datapatch ver 1.11 multimediálního umělce Tomáše Hrůzy, inspirovaný principy díla japonského umělce Ryoji Ikedy.

Robin Fox (AUS)
http://www.robinfox.com.au/laser

Derek Holzer (USA/DE)
http://www.umatic.nl/tonewheels.html

Tomáš Hrůza (CZ)
http://www.v2atelier.com/ht

GND (SK/CZ) + CAB (CZ)
http://www.gondapeter.sk/
http://www.cabowitz.com/
http://en.wikipedia.org/wiki/Dreamachine
http://legendsmagazine.net/105/brion.htm
http://vimeo.com/16727680

/////////////////////////////

http://www.dum-umeni.cz
 


Derek Holzer (1972) is an American sound artist living in Berlin, whose current interests include DIY analog electronics, sound art, field recording and the meeting points of electroacoustic, noise, improv and extreme music. He has played live experimental sound, as well as taught workshops in noise art technology, across Europe, North America, Brazil and New Zealand.

http://macumbista.net/
http://vimeo.com/macumbista
 
Robin Fox is a Melbourne based sound and visual artist currently working with live digital media in improvised, composed and installation settings. He creates audio-visual works for the cathode ray oscilloscope, which have been released on the DVD ‘Backscatter’(synaesthesia records). The DVD has screened at the Rotterdam International Film Festival, the Mittwoschule in Berlin, the 8th International New Media Arts Festival in Riga and the TRANSIT festival Switzerland.

Live audiovisual performances have taken place across Europe including appearances at the Netmage festival, Bologna, the Wien Modern festival, Vienna, Noise and Glamour Festival, Moscow and the Transacoustic festival, Auckland. This work, in constant development, is currently being realised with a high-powered, audio controlled laser system with recent performances at the October Contemporary Festival (Hong Kong), Salamanca International Festival (Spain), Yokohama Triennial (Japan) and the Mona Fona Festival (Australia).
http://www.robinfox.com.au/
 
Tomáš Hrůza - od roku 1998 sa zaoberá tvorbou lineárneho videa, zvukom, iteraktívnymi CD-Romami, inštaláciami, programovaním. "Nové médiá" začal objavovať pri štúdiu na FaVU VUT v Brne, kde od roku 1998 študoval u Keiko Sei a Petra Ronaia. Tomáš Hrůza používá software ako MAX/MSP a Pure Data, spolupracuje s divadlom a improvizačnými hudobníkmi a je autorom mnohých audioviuiálnych interaktivnych inštalácií a performancií.
http://www.v2atelier.com/ht/
 
ja neviem urobit zazraky a kedze som dostal takuto kameru a takyto pocitac a nemal som nato sto rokov a pocas toho ze toto robim mam aj skolu a pracu ale hlavne musim riesit kazdu jednu picovinu co niekomu nefici (ze siet nastavit, ze debuggovat pdcko, ze hentam pdcko, ze hentam nejake scrrenshare, ze hentam kable a proste este zajtra k tomu pribudne aj tlis) no tak na dane podmienky je to to najlepsie co viem spravit a ak niekto bude picovat ze stream nejde tak nech sa pojebe ja sa nerozrthnem.. imho ak sa ma riesit streamovanie nabuduce tak to nielenze chce jedneho cloveka co to bude riesit ale mozno aj nejakych pomocnikov co tam budu a takych ze aspon kusok skilled a ze budu davat pozor na stream.. a dalej ze to je kokotina stale prenasat ten kokotsky velky pocitac hocikde kde sa prave nieco deje... a zapojit a nastartovat a potom carymary ci sa chyti kamera.. proste je to zriesene jak v kocurkove..

a najhorsie je vidiet ze to je akoze SIETOVY FESTIVAL o technologiach a jediny kto sa tam vyzna do veci len o kusok komplexnejsich ako je nastavit si ipcku (uz aj to je problem) som tam ja... ved to je sialenstvo.. to taky clovek co by toto vedel a mal cas ten tyzden tak by sa nezastavil od rana do vecera.. keby sa to fajn zaplatilo - proste dajaky problem solver.. ale taky tam nikto nieje.. a mna to unavuje..
 

 
 
MTP 2008MTP 2007MTP 2006MTP 2005MTP 2004MTP 2003MTP 2002NewsletterWikiPodporaPressKontakt
 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 2.5 Czech Republic License.