Beer Barrel Polka Teremin Reunion
25. apríl 2008, verejný priestor, CZ_Praha
Miloš Vojtěchovský (CZ)
Mlok, Institut Intermédií
performance, streaming
 
accordion teremin reunion je zvuková a prostorová intervence do veřejného prostoru. Nabízá společnou hru na akordeon a teremin blíže neurčenému množství hráčů na akordeon v Praze, v Las Vegas, Mexiku, NewYorku, nebo v dalších městech i vesnicích. Internetový přenos spojí jednotlivce, nebo skupinky harmonikářů v různých místech a kulturních kontextech.

Kulaté náměstí, nebo Dejvické náměsti s velkým parkem umožňuje setkání muzikantů, kteří dovedou, nebo nedovedou hrát na akordeon. Technická Infrastruktura institutu zajistí možnost přenostu zvuku i obrazu přes internet.
Hudební poznávací téma je mezinárodní evergreen Beer Barrel Polka, neboli škoda lásky, kterou složil Jaromír Vejvoda v roce 1927. Pod jménem Beer Barrel Polka se písnička stala během druhé světové války symbolem řady spojeneckých vojsk.

Společný koncert harmonikářů je doprovázen zvukem jednoho nebo více tereminu, hudebního elektronického nástroje, který patří do zcela jiného hudebního kontextu.
happening - performance je výzvou k reklamaci přátomnosti živé hudby ve veřejném prostoru města.

patronem happeningu je autor provního elektronického nástorje Lev Teremin a génius popkultury Liberace.

en.wikipedia.org/wiki/Beer_Barrel_Polka
members.fortunecity.com/..barrel_2.html
 


Narozen 1955. Zabyva se vyzkumem moznosti neudrzitelneho rozvoje. Zalozil v roce 1992 nadaci hermit a v roce 1994 centrum pro metamedia, v soucasnosti cinitel asociace MLOK a zakladajici clen Lemurie.cz.
milos@lemurie.cz

 
 
 

 
 
(cc) 2008 Multiplace - MTP 2007 - MTP 2006 - MTP 2005 - MTP 2004 - MTP 2003 - MTP 2002 - Newsletter - Wiki - Podpora - Press - Kontakt