Nové Média v Kasárňach II.
  Medzinárodný rezidenčný tvorivý workshop
  Job Karma: Černobyľ
  Niečo je červené
 

 
08. apríl 2008 17h, Kasárne – Kulturpark, SK_Košice
IC Culture Train, VŠVU
vernisáž/výstava
 
Predstavenie študentských prác novovzniknutej Katedry intermédií a multimédií na VŠVU v Bratislave poskytne pohľad do troch ateliérov, ktoré sú zamerané na prácu s novými médiami a videom, riešia však aj priestorové vzťahy a materiálové experimenty. Výber prác je obohatený o prezentáciu workshopových aktivít a realizácií mimo domáceho školského prostredia. Výstava sa bude konať v priestoroch Kasárni – Kulturpark, bývalých kasární na Kukučínovej ulici v Košiciach. Prezentácia sa koná v spolupráci s VŠVU, Bratislava.
   

 
11. – 29. apríl 2008, Kasárne – Kulturpark, SK_Košice
La Horse de (FR)
IC Culture Train
dielňa
 
Divadlo, pohyb, hudba, video, visual art.. Všetky tieto umelecké smery nájdu svoje miesto počas troch týždňov v Kasárňách – Kulturparku na medzinárodnom workshope. Divadelný súbor La Horse de (FR) bude spolu so slovenskými umelcami tvoriť predstavenie na tému známej európskej rozprávky Červená Čiapočka. Vyvrcholením tohoto rezidenčného pobytu bude multimediálne predstavenie, ktoré sa uskutoční dňa 29.4. v priestoroch Kasární.
   

 
23. apríl 2008 20h, IC Culture Train - Centrum súčasných umení, SK_Košice
26. apríl 2008 20h, Stanica Žilina-Záriečie, SK_Žilina
Job Karma (PL)
Truc sphérique, IC Culture Train
koncert
 
Dark-ambientný, audiovizuálny projekt Job Karma kombinuje v precízne pripravených hudobných podkladoch analógové a digitálne zvuky so slučkami filmových sekvencií. Projekt Černobyľ priamo odkazuje na jednu z najväčších novodobých katastrof a je venovaný všetkým jej obetiam.

www.jobkarma.pl, www.myspace.com/jobkarma
   

 
29. apríl 2008 20h, Kasárne – Kulturpark, SK_Košice
La Horse de (FR)
IC Culture Train
performance
 
Multimediálna performance, bude výsledkom medzinárodného tvorivého workshopu francúzskych a slovenských umelcov, ktorý pod vedením francúzskej režisérky Nathalie Veuillet, vytvoria predstavenie na motívy známej rozprávky Červená Čiapočka. Vystúpenie nebude spájať iba mnohorakosť národnosti a rozličné jazyky, ale hlavne pestrosť umeleckej expresie. Podujatie vzniká na základe spolupráce mesta Košice a mesta Lyon pri kandidatúre na titul Európske Hlavné Mesto Kultúry 2013, centra súčasných umení IC Culture Train, súboru La Hors de a Francúzskej Aliancie. Experimentálny a ojedinelý projekt bude výnimočnou príležitosťou vidieť a zažiť originálnu produkciu reprezentujúcu svetové trendy v súčasnom umení.
 
 
(cc) 2008 Multiplace - MTP 2007 - MTP 2006 - MTP 2005 - MTP 2004 - MTP 2003 - MTP 2002 - Newsletter - Wiki - Podpora - Press - Kontakt