PURE DATA WORKSHOP

 
29. apríl 14h – 01. máj 2008 20h, Kavárna Kunštátská Trojka , CZ_Brno
Michal Cabowitz (CZ), Jozef Henzl (CZ), otvorená participácia
Infocentrum MTP Brno
dielňa, inštalácia
 
Lektoři Michal Cabowitz a Jozef Henzl

V třídenním workshopu provedeme účastníky základy syntaxe jazyka, základy zpracování zvuku v pd, možností zpracování obrazu pomocí knihovny GEM. V případě zájmu se můžeme zabývat i pokročilými možnostmi pure data - jako například tvorba vlastních objektů v jazyce python, síťová komunikace nebo využití platformy arduino pro tvorbu vlastního hardware. Výstupem by měla být síťová instalace, která bude propojovat několik měst v české i slovenské republice, a na které se budou v reálném čase podílet všichni účastníci workshopu.


Pure Data je grafický programovací jazyk, který vytvořil v 90. letech Miller Puckette. Je používaný umělci po celém světě pro syntézu a zpracování zvuku, obrazu, tvorbu multimediálních a síťových instalací, ale jeho možnosti jsou díky dostupným zdrojovým kódům prakticky neomezené.

////////////////////////////////////////////

Michail Cabowitz (* 1980) - od začátků na zx spectru, pres trackery a tradiční hudební software, zakotvil u pobřeží GNU/Linux a volně šiřitelných aplikací, z nichž nejvíce využívá možností programovacího prostředí pure data. Kromě konstrukce sound-systémů v pd a samplováním výstupu z /dev/rnd se v rámci možností snaží ukočírovat vlastní existenci. ;-)

Cabowitzova hudební produkce osciluje mezi chaosem, jenž panoval ještě před stvořením světa a krystalickým řádem, v němž zaznívá hudba sfér… mezi čistým hlukem a možností ticha. Od původně konkrétních kompozicí, které měly čitelnou harmonickou i melodickou linii se zvukový výraz posunul do více abstraktních poloh. Příležitostně spolupracuje s dalšími av-konstruktéry (orbital00, popcorp, a. hemala, marura, z. krulich, m. balžíček, s. abrahám).

http://www.cabowitz.com

////////////////////////////////////////////

Jozef Henzl - programátor a VJ, zkoumající extremní polohy obrazu a videa, využívajíc přitom z velké části Pure Data. Residentní VJ brnenského Heavy Mentalu

http://www.popcorp.org
 


hvss/at/seznam.cz - +420 608 665 461 -jabber: j.henzl/at/njs.netlab.cz , icq: 318336096
 
 
 

 
 
(cc) 2008 Multiplace - MTP 2007 - MTP 2006 - MTP 2005 - MTP 2004 - MTP 2003 - MTP 2002 - Newsletter - Wiki - Podpora - Press - Kontakt