BlogO MultiplaceNewsletterWikiPodporaPressKontaktLoginEnglish


 
 
 
Multiplace TV
  Kanalizační ozvěny II.
  Media reActivity
   
 
14. – 18. apríl 2009, Galerie 12, CZ_Zlín
projekcia, streaming
 
Projekce internetových přenosů z dění festivalu a stream-out studio.
   

 
16. – 18. apríl 2009, Čistírna v Bubenči, CZ_Praha
Lenka Dolanová (CZ), Michal Kindernay (CZ), Gívan Belá (BE/SK), Martin Blažíček (CZ), Aleš Zemene (CZ), Isjtar (BE), Georgij Bagdasarov (AM/CZ), Kateřina Zochová (CZ), Markéta Lisá (CZ), Jonatán Pastirčák (SK), Stanislav Abrahám (CZ), Marcio Domingues (PT), Miloš Vojtěchovský (CZ), otvorená participácia
yo-yo, OKNO (podpora), Institut Intermédií (podpora), Školská28 (podpora)
dielňa, vernisáž/výstava, performance, streaming
 


st 15. - pá 17. 4. 2009 – 11-17h
Ekotechnická dílna

V průběhu ekotechnické dílny bude skupina umělců experimentovat s hydrofony, podvodními kamerami a sensory, sledujícími kvalitu vody a ovzduší. Získaná data využijí k vytvoření dočasných mediálních instalací a performancí, propojených s prostory bývalé čistírny odpadních vod a jejího okolí.

• využití senzorů na kvalitu okolního ovzduší
• analýza toku Vltavy pomocí podvodnách mikrofonů a
podvodní kamery
• “znečištění ve zvuku a v obraze (The Aesthetix of
pollution)
• série na sebe navazujících instalací (Underwater
circles)
• Hydrophone (homage to Max Eastley)
• a další



Umělci: Guy van Belle, Michal Kindernay, Isjtar, Marcio Domingues
Volná účast
(další informace: www.societyofalgorithm.org/yo-yo/yo-yo/kanalizacni_ozveny_II.html)



so 18. 4. 2009 14h
Prezentace projektu, potluck & diskuse

Prezentace výsledků workshopu, malé pohoštění, diskuze o přítomných instalacích i o dalších plánech využití prostoru Čistírny



so 18. 4. 2009 17-18h
Zvuková a vizuální představení volně aplikované či inspirované prostory Staré čistírny


• Stanislav Abrahám
• Georgij Bagdasarov
• Kateřina Zochová a Markéta Lisá - “Ani nevím”
• Pjoni



čt 16. - so 18. 4. 2009
Site specific videoinstalace pro Čistírnu v Bubenči
*FREE OPEN TO ALL TO PARTICIPATE*
Site specific instalace studentů ITT.
Vztah skutečnosti a kinematického obrazu může být mnohem komplikovanější, než se nám na první pohled může jevit. Stačí skutečně postavit kameru a natočit daný výsek prostoru, abychom z něj zachytili to podstatné? V této dílně se pokusíme naléz různé metody záznamu dějů, rytmů, pohybů, časových proměn a prostorových vztahů, které se stanou základem společné videoinstalace v prostoru Ekotechnického muzea. Instalaci bude tvořit videoprojekce se zvukem mapující formou obrazové koláže určitý krajinný segment, zachycený mimo prostor muzea a v muzeu opět na plátně složený. Každý účastní dílny vytvoří jeden fragment společné obrazové mozaiky. Bude nás zajímat rytmus, pohyb, prostor a unikátní metody vyvinuté pro jeho zachycení.
Lektor: Martin Blažíček, Miloš Vojtěchovský


http://www.societyofalgorithm.org/yo-yo/yo-yo/kanalizacni_ozveny_II.html
http://col-me.info/node/145
http://multiplace.ning.com/events/kanalizacni-ozveny-ii
http://multiplace.ning.com/events/site-specific-videoinstalace
http://facebook.com/event.php?eid=79007070049
 


Narozen 1955. Zabyva se vyzkumem moznosti neudrzitelneho rozvoje. Zalozil v roce 1992 nadaci hermit a v roce 1994 centrum pro metamedia, v soucasnosti cinitel asociace MLOK a zakladajici clen Lemurie.cz.
milos@lemurie.cz

 
   
16. apríl 2009 13 - 21h, Kavárna Kunštátská Trojka , CZ_Brno
Keiko Sei (JP), Petr Vrána (CZ), Rafani (CZ), Maxigas (HU), Paolo Podrescu (US/DE), Jana Horáková (CZ), Jan Zálešák (CZ)
Jana Horáková, Barbora Šedivá
diskusia, prednáška, prezentácia, streaming
 
Mezinárodní session teoretiků, umělců, filozofů a všech, které zajímají současné tendence v oblastech jako mediální aktivizmus / nové média ve veřejném prostoru / robot jako součást veřejného prostoru / post robotika / participativní umění / nové média ve východní Evropě a jihovýchodní Asii.

13.00 - 15.30

Petr Vrána /CZ
Prezentace projektů od performance a kulturní policie na Documenta 8 v Kasselu r. 1987 , přes "Federal Happening " společný hudební manifest osmdesáti československých umělců, Praha-Bratislava 1992 ,"Demonstrating New Icons"- alegorický vůz na European Media Art Festival v r. 1994, "Návrat pomníku " Stalingrad-Vídeň 2004 Kuenstlerhaus, až po vizualizace sousoší R.U.R. na výstavě v Mánesu 2006 a Czech-Slowakian Memorial.
www.petrvrana.eu

Jana Horáková/CZ
RoboAktivismus

Robot jako médium společensky kritických postojů a subverzivních uměleckých strategií.
Rossum's Universal Robots jako sociálně-kritická metafora. Robotické umění jako underground mediálního umění (aneb software kontra hardware). Aktuální metamorfózy robota jako média společensky kritických postojů a strategií narušujících dominantní diskurz.

Jan Zálešák /CZ
Ukazovat spolupráci
Sémiotické a institucionální aspekty kolaborativního a participatorního umění

Proč je spolupráce v současném výtvarném umění tak silné téma? Co umožňuje, aby různé formy spolupráce mezi umělci, ale i mezi „obyčejnými lidmi“ byly vnímány jako součást světa umění? Kudy vede hranice mezi společným jednáním jako uměleckou formou, a holým životem (případně pedagogikou, sociální službou nebo politickým aktivismem)? Přednáška se pokusí představit základní rámec uvažování o kolaborativním a participačním umění podložený příklady konkrétních projektů české i zahraniční provenience.

16.00 - 20.00

Keiko Sei/JP
Mediální aktivismus ve vzdělávání

Mediální aktivizmus je zatím málo etablovaná oblast v domácím i zahraničním školství a oficiálním vzdělávání. Spisovatelka, kurátorka a teoretička Keiko Sei o mediálním aktivizmu vyučuje mnoho let v různých zemích a v Brně představí své zkušenosti z Evropy i Jihovýchodní Asie. Keiko od roku 1998 do roku 2002 působila jako pedagožka na FaVU VUT, byla kurátorkou výstav jako např. The Media Are With Us (Budapesť, 1990), Ostranenie (Dessau, 1993), Ex Oriente Lux (Bukurešť, 1994), Orbis Fictus (Praha, 1995), a vyučovala také v Kazachstánu (1999).

Maxigas/HU + Pod / DE
Intermediální stage a zážitek s Podem z XL Terrestrials a Maxigasem z Transformers. Dozvíte se, po čem skutečně jdou a co hledají v realitě avataři a v druhém plánu budete nasyceni ukázkami a informacemi o organizovaném i spontánním aktivizmu a jeho intervencích do společenských pravidel a odchylek.

Volunteer to be a ghost in the shell!? Alienation, robotomies and virtualisation of our lives aren't just coming to a theater near you, they're all here in pre-dreamed guinea pig beta! As a culture passes the mechanical world and simulation threshold, we not only exist more inside the mediated landscape than outside it, we permit a severe mutation and reversal of body and function, such that the ubiquitous prosthetic technotopia does not quite enable communities, but shapes them for smoother corporate automation, control, expansion, atomization, extraction, and excessive waste. The domination of the machine we feared is not exactly a machine nor even a Big Brother, but our own lives pumped out as an efficient and metastasizing network reducing each of us to our utility, our parts, our data-yield, our consumer profiles. Bots, Wormholes, Kaleidescope Trojans, Virtual Bürgers and Radical Flesh Collide! Technology on the edge, junk food and junk technology on the periphery, new world disorder front and center. When the discontent gather in cyberspace, who sponsors the avatars? Whose code pulls the strings? Can you afford to be real?


Rafani / CZ
Jhlashadekjansoaihdpaezdha jsaskjhdafa ůfikahsůifahw)fásjkahluifh aůkfhasůuifhaklfhasfzuaepf haůksfhaůfihaůifhakhlshfa
ůufgzaůkfjaůasljkdhaleufha lfbauifaepifzhakjfbalfuajrgaleůiurf
hawůhieuhfnWEIRNQúinifhgqPW Gfpiu LJ FhpiwhIZŠÝČŘÉŠŽČÝÁNkhnŮK Fú28765297450KAJDH NAPIU/kashfpiufhq úof ůkfhqPFHÚQwzrf§LFK)Q WPORUQÚzoúíšýíěšýšíýŽÍĚŘČÉ+Ě76254011/242p64%/1.
http://rafani.blogspot.com





http://multiplace.ning.com/events/media-reactivity
   
 
 
MTP 2008MTP 2007MTP 2006MTP 2005MTP 2004MTP 2003MTP 2002NewsletterWikiPodporaPressKontakt
 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 2.5 Czech Republic License.