multiplace 5 festival — 21..30 april 2006 — sk*cz*at*uk*eg*us
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
21 22 23 24 25 26 27 28 29 30   BA TT ZA KE BN PA AT AT UK EG US
Fri 21.04.06
 
xxh PA ADD sound system INST
xxh Videobus SCR
xxh BA Multiplace Ex Tempore
19h AT IMA digidorf: Kunststücke PRES
20h ZA Archive.org PAR
20h AT IMA Salon #1/06 PRES
Sat 22.04.06
 
xxh PA ADD sound system INST
xxh Videobus SCR
xxh BA Multiplace Ex Tempore
10h AT IMA digidorf: Kunststücke PRES
13h BA Počítačová dámska jazda WS
20h BA Otvorenie Multiplace OPEN
20h ZA Věc - takzvaná realita PRES
 
multiplace 5
program
miesta - places
infocentrum
org
účastníci - participants
podpora - support
press
kontakt
sitemap
 

 
   
 

21.04.06   22.04.06   23.04.06   24.04.06   25.04.06   26.04.06   27.04.06   28.04.06   29.04.06   Bratislava   Praha   program  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
projekcia     print
 
Fri 21.04.06 – Sun 30.04.06
 

Galerie c2c (Praha) (www.c2c.cz) a galerie HIT (Bratislava) (www.galeriahit.com) ve spolupráci se společností Student Agency pořádají akci VIDEOBUS, neboli týden současného videa na autobusové lince Praha-Bratislava (a zpět)

Na palubě autobusů budou divákům k dispozici katalogy uvádějící projekt a jednotlivé kurátorské sekce. DVD se všemi kurátorskými sekcemi budou k dispozici v galerii c2c, galerii HIT a dalších místech pořádajících Multiplace.

Kurátory jednotlivých sekcí projektu budou Jiří Ptáček, Tamara Moyzes, Radim Labuda a Zuzana Štefková


Roadmovie
Kurátor: Jiří Ptáček

Sekce „Roadmovie“ prezentuje motivy transportu a dopravních prostředků, které zároveň obrací naruby a upozorňuje na některé nečekané aspekty přepravy. Příkladem může být video Jespera Alvaera zachycující odraz v lesknoucím se plášti jedoucí cisterny nebo video dvojice Franze Höfnera a Harryho Sachse, v jehož rámci sledujeme cestu v autě obráceném na střechu a částečně ponořeném pod hladinu, takže se mění v podivný člun.

Umělci: Jesper Alvaer, Franz Höfner a Harry Sachs


A po reklamě následují zprávy..
Kurátorka: Zuzana Štefková

Klíčem k této sekci je samotné médium obrazovky a s ním spojené typicky televizní žánry reklamního spotu a televizních zpráv. Ukřičená vizualita reklamy neodmyslitelně patří k formátu televizního vysílání a stejně tak zprávy mají své ikonické zákonitosti. Videa prezentovaná v tomto kurátorském celku reagují na konvence spojené s naší televizní kulturou a s ironickým nadhledem dekonstruují jejich vizuální a obsahová klišé.

MATĚJ SMETANA
PAVEL ABRAHÁM
TEREZA VELÍKOVÁ
EVA JIŘIČKOVÁ
DANIELA BARÁČKOVÁ
PETER MAUKŠ
ZBYNĚK BALADRÁN
DOROTA KENDEROVÁ
GUMA GUAR
DANA MAZALOVÁ


SeXXXy on the Road
Kurátorka: Tamara Moyzes

Projekt zahrnuje výběr děl, která sugestivně zpracovávají téma milostných vztahů a erotiky. Každý umělec přistupuje k tomuto tématu velmi osobně. Lehký sarkasmus a nádech komiky spojuje většinu vybraných děl od Ondřeje Brodyho, Jaroslava Kyši a Borise Sirky. Eva Jiřičková v díle Panička přišla vyjádřila netradičně vztah domácího zvířete k jejho pánovi. Nechybí ani dokumentaristický přístup, což je případ srbské umělkyně Gordany Zlatanovič a Terezy Velíkové, které kriticky zpracovaly téma prostituce. Díla Marka Thera a Radima Labudy se citlivě zabývají tématikou homosexuálních vztahů evokovaných s příznačnou melancholií a romantikou.

EVA JIŘIČKOVÁ
MAREK THER
ONDŘEJ BRODY
RADIM LABUDA
ADÉLA SVOBODOVÁ
JASPER ALVAER
GORDANA ZLATANOVIČ
TEREZA VELÍKOVÁ
DANIELA BARÁČKOVÁ
VASIL ARTAMONOV
BORIS SIRKA
JARO KYŠA


Digital Musics
Kurátor: Radim Labuda

Kolekce experimentálních filmů a videí je zaměřena na zkoumání vztahů zvuku a obrazu především na poli práce s digitálním zvukem a obrazem. Techniky samplování a remixování jako metody postpodukce překračují hudební hranice a jejich citlivost vstupuje i do obrazových médií. Hranice mezi hudebním videoklipem a videem s hudbou se stává nejasná díky rovnocennosti obou médií. Sbírka o přibližném trvání 20 minut se zaměří na zajímavé osobnosti zvukové a filmařské scény San Francisca, obzvláště pak na studenty školy San Francisco Art Institute.

Scott Arford, Kadet Kuhne, Masako Tanaka, Shrill, Ryan Junell, Nate Boyce, Mark Capraro, Sue Costabille, Lesser, Rachel manera, Douglas Katelus a další.

Kurátorská koncepce navazuje na Musiques Digital, kurátorované promítání v kině Světozor.

Gallery c2c (Praha) and gallery HIT (Bratislava) in cooperation with Student agency organise the VIDEOBUS project- one week of contemporary video on the coach line Prague – Bratislava (and back). On board of the coaches there will be catalogues presenting the project and its individual curatorial sections at free disposal of the viewers.