art, culture, networks

MULTIPLACE PREŠOV / 25.5.2010

Monday, 17 May 2010 · by slavo

Malá sála Divadla Alexandra Duchnoviča, Jarková 77, Prešov
http://multipocity.org

Program:

18:00
Prednášky

Sociálne siete a nové média
PhDr. Branislav Frk, PhD

Interaktívna prednáška, spojená s diskusiou na tému vplyvu, významu a dopadu technológií, nových medií a internetových socialnych sietí na život človeka, komunity a spoločnosti.

Predstava kyberpriestoru
Mgr. Stanislav Pribula

Predmet prednášky Predstava kyberpriestoru potvrdzuje môj špecifický záujem, osobnú preferenciu témy, veľmi živej a diskutovanej v súčasnej kultúre.

19:10
Premietanie filmov z festivalu PRIX ARS ELECTRONICA 2009
Projekcia toho najlepšieho z minuloročnej digitálnej animácie vo svete podľa poroty prestížneho festivalu Ars Electronica v kategórií COMPUTER ANIMATION / FILM / VFX.
Od roku 1987 sa Prix Ars Electronica zameriava na umelecké aktivity,ktoré prepájajú umenie, technológie a spoločnosť. V roku 2009 bolo v kategóriach Computer Animation/Film/VFX, Digital
Musics, Hybrid Art, Interactive Art, Digital Communities, Media.Art.Research Award, [the next idea] voestalpine Art and Technology Grant and u19 – freestyle computing prihlásených 3017 prihlášok zo 68 krajín.

20:00
5 minútové prezentácie projektov a aktivít z Prešova a okolia

Formou 5 minútových prezentácií by sme Vám chceli ukázať a predstaviť rôzne aktivity z Prešova a okolia. Aktivity virtuálne, webové, umelecké, spravodajské, novomediálne a iné.
5 minútová dĺžka jednej prezentácie je vybraná zámerne ako pokus udržať pozornosť diváka čo najdlhšie, aby tak v krátkom čase mohol vnímať a prijať väčšie množstvo informácií.

Zoznam potvrdených hostí:

manifesto.sk
mestskyfotograf.sk
cultcode.net
epresov.com
greatmilan.blog.cz
OZ Otvorené dielne

20:30
Koncert

TEAPOT(Sk)
Hudobník s civilným menom Tomáš Ferko kombinuje IDM s minimalom, ambientom a lounge. Počas rokov, kedy sa komponovaniu venuje, stihol hrať na festivaloch Wilsonic či Colours of Ostrava a v kluboch po našej i susednej Českej republike.
www.myspace.com/tomasferko

BIOS (SK)
BIOS je audiovizuálny projekt,ktorý oficiálne vznikol v marci roku 2010. Toto duo tvoria bývalí študenti Fakulty Umeni Technickej Univerzity,Ateliéru Grafiky a Experimentálnej tvorby: Boris Sirka (audio,DJing) a Jozef Tušan (visual,VJing).Koncepčne sa BIOS prikláňa k metalu,industrialu,screamo a blacku,ich vizuálu,coverom, corpsepaintingu, horroru, exorcizmu,gotike. Ich sloganom je citát nemenovanej hudobnej skupiny: “Why do we need to be sanitary, when the world’s so filthy anyway?”
www.myspace.com/biosproject

pošli na vybrali.sme.sk

Tags: · , , , , ,

0 responses so far ↓

  • There are no comments yet...Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment