BlogO MultiplaceNewsletterWikiPodporaPressKontaktLoginEnglish


 
 
 
Galéria Jána Koniarka
Domovská pôda: Galéria Jána Koniarka – Kopplova vila, Galéria Jána Koniarka - Synagóga
Reflexy: Súčasný poľský animovaný film, Něco v krabičkách, Michal Hvorecký & VJ Zden, Kto je tu šéf?, Prezentácia študentských videí, Infonetworkové prezentácie
 
Galéria Jána Koniarka v Trnave je pomenovaná podľa zakladateľskej osobnosti slovenského sochárstva Jána Koniarka (30. január 1878 Voderady - 4. máj 1952 Trnava). Bola založená 1. júna 1976. Zriaďovateľ galérie je od 1. 4. 2002 Vyšší územný celok - Trnavský samosprávny kraj. Ako samostatná nezisková inštitúcia sa zameriava na prezentáciu aktuálnych tendencií umenia 20. a 21. storočia. Tvorbu slovenských i zahraničných umelcov prezentuje vo svojich dvoch výstavných priestoroch - Kopplov kaštieľ a Synagóga - Centrum súčasného umenia. V roku 2002 galéria pripravila novú stálu expozíciu sochárskej tvorby Jána Koniarka v prístavbe Kopplovho kaštieľa.
Poslaním galérie je budovanie zbierkového fondu a sprístupňovanie umeleckých diel verejnosti, ako i spracovávanie dokumentácie a riešenie vedecko-výskumných úloh. Súčasťou galérie je odborná knižnica. Galéria poskytuje lektorský program pre záujmové skupiny.
Galéria Jána Koniarka je taktiež jedna zo zakladateľských organizácií medzinárodnej siete inštitúcií zameraných na prezentáciu súčasného umenia Art Centres of Europe. Galéria je hlavným organizátorom medzinárodnej súťažnej prehliadky plagátovej tvorby Trienále plagátu Trnava.

pr/at/gjk.sk
www.gjk.sk

 
 
MTP 2008MTP 2007MTP 2006MTP 2005MTP 2004MTP 2003MTP 2002NewsletterWikiPodporaPressKontakt
 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 2.5 Czech Republic License.