Nová média. Mnohost perspektiv
NOVÁ MÉDIA VE VZDĚLÁVÁNÍ

29. apríl 2008 12.30 - 16h, Kavárna Kunštátská Trojka , CZ_Brno
Jaroslav Vančát (CZ), Jan Svoboda (CZ), Barbora Škaloudová (CZ), Lucie Štůlová Vobořilová (CZ), Magdaléna Kobzová (SK/CZ), Prof. MgA. Ing. Ivo Medek, PhD.
Jan Zálešák a Ars Publica, o.s., Dům umění města Brna, Infocentrum MTP Brno
diskusia, prednáška, prezentácia, streaming
 


Obraz do škol - od Komenského Světa v obrazech k interaktivním médiím / Jaroslav Vančát (Fakulta humanitních studií UK, Praha)
Příspěvek se bude zabývat možnostmi využití obrazové stránky nových médií při podpoře tvořivosti žáků. .

Výtvarná výchova a cestičky k multimédiím / Jan Svoboda, klášter Bechyně (Klášter Bechyně, ZUŠ a o.s.)
Analýza současného stavu implementace multimediálních prostředků do výuky výtvarných oborů, včetně problémů s tím vznikajících...
Více na: http://www.klaster-bechyne.org

Potenciál nových médií v galerijním vzdělávání / Barbora Škaloudová a Lucie Štůlová Vobořilová (lektorské oddělení NG, Veletržní palác)
Příspěvek představí možnosti využití nových médii při zprostředkování uměleckých děl. Jaký vliv mají současné technologie na přístupy ve vzdělávání? Ovlivňují soudobé vizuální prostředky nebo formy naše vnímání a interpretaci uměleckých děl? Prezentace se zaměří na jednotlivá pojetí vzdělávacích programů, vytvořených současnými umělci v rámci projektu ArtCrossing (multimediální vzdělávací projekt pro žáky, studenty a učitele) ve vzdělávacím oddělení ve Veletržním paláci v Národní galerii v Praze.

Letné dielne 2006 a 2007 / Magdalena Kobzová
Letní dílny 2006 a 2007 byly dvoutýdenní série workshopů, prezentací a performancí organizované sdružením 13 kubikov v postindustriálním prostředí blízko bratislavských Zlatych pieskov. Struktura programu vycházela především z experimentování s kolaborativními postupy napříč disciplínami. Prezentace se zaměří nejen na to, jak to celé probíhalo, ale především to, jaké na způsoby a modely neformálních vzdělávacích aktivit se v praxi osvědčily a co by se ještě dalo vylepšit.

Prezentace pilotního ročníku odboru Multimediální kompozice v Brně / Prof. MgA. Ing. Ivo Medek, PhD. (HF AMU, Brno) et al.
Prezentace projektu interdisciplinárního výukového programu zaměřeného na multimediální a audiovizuální tvorbu.
 


Hudebni fakulta Janáčkovy akademie múzických umění / Děkan
 
 
 

 
 
(cc) 2008 Multiplace - MTP 2007 - MTP 2006 - MTP 2005 - MTP 2004 - MTP 2003 - MTP 2002 - Newsletter - Wiki - Podpora - Press - Kontakt