Placetellers Bratislava-Vienna

 
28. apríl – 03. máj 2008, verejný priestor, SK_Bratislava
otvorená participácia
Jürgen Rendl, Urban Flow
 
Projekt Placetellers prepojí ľudí, miesta a príbehy v Bratislave a vo Viedni. Jeho cieľom je poľudštiť mestskú krajinu, sprístupniť stopy, ktoré ľudia zanechávajú v urbánnych vzorcoch a snažiť sa ich čítať ako kolektívny príbeh. Vaše stopy zmenia spôsob, akým vnímajú mesto ostatní.

"I would like there to exist places that are stable, unmoving, intangible, untouched and almost untouchable, unchanging, deep-rooted: places that might be points of reference, of departure, of origin. Such places don't exist, and its because they don't exist that space becomes a question, ceases to be self-evident, ceases to be incorporated, ceases to be appropriated. Space is a doubt: I have constantly to mark it, to designate it. It's never mine, never given to me, I have to conquer it."
Georges Perec, Species of Spaces

28.4. - 2.5., 18:00 - 20:00, festivalové centrum, A4
"Placetellers collection"
Príďte do festivalového infocentra a podeľte sa! Počas festivalu Multiplace sa budeme pýtať Bratislavčanov „Kde je tvoje miesto?“ a zbierať miesta, príbehy, činnosti, zážitky a emócie spojené s ich mestom. Vaše príspevky sa stanú základom webovej platformy o VAŠEJ Bratislave a budú inšpiráciou pre trasu našej spoločnej prechádzky mestom.

3.5. o 14:00, stretnutie pred A4 - nultý priestor
"Placetellers výlet"
Kolektívny prechádzka cez VAŠU Bratislavu v rámci projektu Placetellers Bratislava – Vienna. Zdieľanie miest, príbehov a pocitov. Každý tvorivý príspevok je vítaný a umožní nám navigáciu mestskou krajinou podľa emocionálnych stôp. Rozprávači, tuláci, hladné srdcia a milovníci mesta sú vítaní. Go with the flow!

Pokračovanie:
Na konci mája pozveme Bratislavčanov do Viedne, hľadaľ, zbierať, privlastňovať si. Príležitosť infiltrovať takzvané "mestské dvojča" vlastnými urbánnymi príbehmi, túžbami a malými utópiami. Bratislavizácia vo Viedni.
placetales
 
 

 
 
(cc) 2008 Multiplace - MTP 2007 - MTP 2006 - MTP 2005 - MTP 2004 - MTP 2003 - MTP 2002 - Newsletter - Wiki - Podpora - Press - Kontakt