MULTIPLACE 2007 / festival sieťovej kultúry / network culture festival / 13 - 22 04 2007
O Multiplace - Newsletter - Wiki - Podpora - Press - Kontakt - MTP 2006 - MTP 2005 - MTP 2004 - MTP 2003 - MTP 2002 - English

 
 
 
 
 
 
13 kubikov
Domovská pôda: Galéria 13m3, 13 kubikov
Členovia zúcastňujúci sa MTP: Mária Rišková (SK), Mária Čorejová (SK), Michal Čudrnák (SK), Marian Lukačka (SK), Dušan Barok (SK/CZ/DE), Alena Adamíková (SK)
Dokonalá Multiplace party, Navigácia, Web / Content / SK (streaming), Finis Terrae
 
13 kubikov je občianske združenie, ktoré rozvíja a podporuje aktivity a výskum v oblasti tzv. nových médií a technológií v kultúrnej a sociálnej sfére.
Nadväzuje na predchádzajúce aktivity galérie/klubu/ideopožičovne BURYZONE, www.buryzone.sk) a združenia BURUNDI, www.burundi.sk), ktoré existovalo ako súčasť priestoru pre súčasnú kultúru - A4 nultý priestor. Cieľmi združenia sú podpora periodických a občasných vydavateľských aktivít inovatívnej povahy, organizovanie výstav, prednášok, workshopov, konferencií a iných podujatí zameraných na kultúru a umenie nových médií ako aj vytvorenie špecializovanej knižnice a mediatéky. Medzi ďalšie záujmy združenia patrí aplikácia najmodernejších technológií pri distribúcii informácií, rešerše nových prístupov k spracovávaniu informácií a tiež spolupráca s domácimi i zahraničnými kultúrnymi a vzdelávacími inštitúciami.

klik/at/13m3.sk
+421 918 648 099
www.13m3.sk

Kontaktná osoba: Mariša, m/at/13m3.sk


35 mm
Domovská pôda: Filmový klub 35_mm
Ring voľný
 
Filmový klub FTF VŠMU "35 mm" začal svoju činnosť v októbri 2006. V prvej fáze sa sústredil na prezentáciu študentských filmov FTF, pričom projekcie sprevádzali vernisáže prác mladých výtvarníkov, rôzne hudobné a tanečné vystúpenia spočiatku raz do mesiaca. Neskôr filmový klub svoju programovú ponuku výrazne spestril a rozšíril uvádzaním zahraničnej študentskej tvorby /spolupráca s medzinárodným fes-tivalom školských filmov Áčko/, podnetných dokumentov a hraných diel /fes-tivaly Jeden svet, Febiofest/, premietaním pozoruhodných európskych filmov /napr. v kooperácii s Francúzskym inštitútom, Rakúskym kultúrnym fórom, Veľvyslanectvom Španielskeho kráľovstva atď./. Súčasťou pravidelných utorkových klubových aktivít sa stali aj lektorské úvody k filmom a diskusie s tvorcami a hosťami.

http://ftf.vsmu.sk/taxonomy/term/5007


A4 – Asociácia združení pre súčasnú kultúru
Domovská pôda: A4 – nultý priestor
Členovia zúcastňujúci sa MTP: Oliver Rehák (SK), Slávo Krekovič (SK)
Prix Ars Electronica 2006, Reaktor, Plug_In Café, Karbido (streaming), Evolution Night: Živá partitúra (streaming), Unsound On Tour II. (streaming), Open Stage, Second Life (streaming), Do You Really Want To..? (streaming), Unsound On Tour I. (streaming)
 
Nekomerčné centrum súčasnej kultúry v centre Bratislavy, orientované na tvorbu, prezentáciu a vzdelávanie v aktuálnych prejavoch súčasného divadla, tanca, hudby, filmu, vizuálnej kultúry a umenia nových médií.
divadlo – domovská scéna súboru SkRAT, ale aj otvorená scéna pre hosťujúce divadlá.
tanec – predstavenia súčasného tanca a fyzického divadla, otvorený priestor pre nezávislých umelcov, choreografov a tanečníkov, ako aj hosťujúcich sólistov a súbory.
hudba – inovatívne hudobné predstavenia na žánrovom pomedzí medzi súčasnou vážnou hudbou, voľne improvizovanou, elektronickou a experimentálnou hudbou, avantgardným jazzom a alternatívnym rockom.
audiovizuálny klub – súčasný film a video artu, umelecký dokument, digitálne video a animácie, hudobné a experimentálne filmy a umenie nových médií.
info@a4.sk
www.a4.sk


ACStream
Domovská pôda: FaVU VUT
Amatéři: naplněná utopie? (streaming) (spoluorganizátor), Shalom Pax! (spoluorganizátor), Chernobyl Support on Multiplace Heavymental (spoluorganizátor)
 
acstream.ffa.vutbr.cz



AltArt Foundation
Členovia zúcastňujúci sa MTP: Laura Codreanu (RO)
Synchroni-cities
 
Združenie AltArt svojou činnosťou propaguje digitálnu kultúru a napomáha tvoreniu efektívnej politiky zameranej na kultúrny rozvoj. Združenie sa podieľa na rozvoji kultúrnej politiky, ktorá rumunsky kultúrny sektor a zdôrazňuje vplyv kultúry na spoločenský rozvoj. Medzi aktivity zduženia patrí vývoj interaktívnych platform, organizovanie akcií, ktoré sa odohrávajú online i offline a skúmajú nové kultúrne dimenzie pomocou internetu a nových technológií, medziodborové projekty, ktoré kombinujú nové technológie s tradičnými formami umenia, workshopy, umelecké akcie etc. AltArt nedávno otvoril centrum pre umenie a technológie v Cluj-Napoca, prvé svojho druhu v Rumunsku, kde chce ponúknuť verejnosti archív dokumentov zameraných na digitálnu kultúru, otvorené workshopy a výstavy projektov európskeho mediálneho umenia. Združenie sa tiež zameriava na kultúrne vzdelávanie a informačnú gramotnosť a na profesionálny rozvoj umelcov a kultúrnych manažérov.
office@altart.org
www.altart.org


Ateliér nových médií KVUaI, FU, TU Košice
Vernisáž Kebabprocess a Laptop party (spoluorganizátor), Kebabproces (spoluorganizátor)
 



Ateliér priestorových komunikácií doc. Antona Čierneho, VŠVU Bratislava
Domovská pôda: Vysoká škola výtvarných umení
Členovia zúcastňujúci sa MTP: Anton Čierny (SK)
Vernisáž Kebabprocess a Laptop party (spoluorganizátor), Kebabproces (spoluorganizátor)
 



Atrakt Art
Domovská pôda: A4 – nultý priestor
Členovia zúcastňujúci sa MTP: Oliver Rehák (SK), Slávo Krekovič (SK)
Plug_In Café, Karbido (streaming), Do You Really Want To..? (streaming), Reaktor (spoluorganizátor), Evolution Night: Živá partitúra (streaming), Unsound On Tour II. (streaming), Unsound On Tour I. (streaming)
 
Združenie ATRAKT ART vzniklo v roku 2000 s cieľom podporovať a organizovať inovatívne kultúrne a umelecké aktivity. Medzi priority združenia patrí podpora súčasnej kreativity bez žánrových obmedzení a jej prezentácia, ale aj vzdelávacie aktivity. Atrakt Art je vydavateľom časopisu 3/4 (34.sk), organizátor festivalu inovatívnej hudby NEXT (nextfestival.sk), organizátor koncertného cyklu Digitopia, multimediálnych projektov a workshopov, zakladajúci spoluorganizátor festivalu kultúry nových médií Multiplace a ďalších projektov zameraných na umenie, technológie, kreativitu a urbánne prostredie (citylab.sk). V roku 2004 sa stal jedným zo zakladajúcich členov centra súčasnej kultúry A4 – nultý priestor (a4.sk). Atrakt Art je tiež vydavateľom nahrávok súčasnej, experimentálnej (a inej zaujímavej) hudby.
redakcia@34.sk
www.34.sk


Billboart Gallery Europe
Členovia zúcastňujúci sa MTP: Ivana Madariová (SK)
Allians/ce
 
Medzinárodný projekt Billboart Gallery Europe, založený na networkovej spolupráci, je zameraný na prezentáciu súčasného výtvarného umenia vo verejných priestranstvách Európskych miest. Zámerom projektu je vybudovať funkčnú štruktúru komunikačnej siete lokálnych billboardových galérií po celej Európe. Ako galerijný priestor pritom slúži billboardové médium, ktoré rozostiera komunikačný rámec umeleckého diela a rozširuje predpokladané publikum o náhodných divákov prechádzajúcich ulicami mesta.

www.billboart.org


České centrum
Evolution Night: Živá partitúra (streaming) (organizátor)
 
České centrum Slovensko je zriadené rozhodnutím Ministerstva zahraničných vecí Českej republiky pre všestrannú propagáciu (kultúra, ekonomika, cestovný ruch ) Českej republiky v Slovenskej republike. České centrum je nepolitická a nezisková organizácia, ktorá pracuje na poli kultúry, obchodu a cestovného ruchu. Medzi aktivity Českého centra na poli kultúry patrí organizovanie výstav, koncertov, autorských čítačiek, prednášok, diskusií, filmových a divadelných predstavení, stretávaní (napr. krajanov), charitatívnych akcií atp.
České centrum sa tiež zameriava na spoluprácu so slovenskými aj zahraničnými kultúrnymi inštitúciami, pomoc pri zaisťovaní českej účasti na medzinárodných festivaloch a prezentáciu akcií pripravovaných v ČR. Zároveň slúži ako kontaktný informačný bod pre aktivity uskutočňované v Čechách, alebo s českou účasťou.
ccbratislava@czech.cz
www.czechcentres.cz/bratislava/


Chernobylmusick
Členovia zúcastňujúci sa MTP: Jozef Henzl (CZ)
Taming The Error Beasts (spoluorganizátor), Itch My Ha Ha Ha (spoluorganizátor), :: MTP INFOCENTRUM :: To by se mi líbilo / To by sa mi páčilo (spolupráca), Shalom Pax!, Chernobyl Support on Multiplace Heavymental
 
Podpora uměleckých aktivit bez uměleckých ambicí. Jednou snad i label.
www.chernobylmusick.net


CIANT - International Centre for Art and New Technologies
Domovská pôda: Galerie Ciant
Typetrace, Evolution Night: Živá partitúra (streaming) (organizátor), Sampling: Od regrese k transgresi poslechu
 
CIANT je nevládna nezisková organizácia založená v roku 1998. Pôsobí na medzinárodnej úrovni v kultúrnej, vzdelávacej a výzkumnej oblasti spojenej s novými technológiami.
Prevádzkuje multimediálny lab zameraný na medziodborovú spoluprácu. Produkuje a koprodukuje umelecké projekty, organizuje rezidenčné pobyty pro umelcov, venuje sa osvetovej činnosti v odbore umení a nových médií: organizujeme festivaly, tvorivé dielne a konferencie. Spolupracuje s jednotlivcami a organizáciami umeleckého, technického i vedeckého zamerania.

info/at/ciant.cz
www.ciant.cz


Citylab
Členovia zúcastňujúci sa MTP: Lubo Nosko (SK)
Ukážte mi naše mesto
 
CITYLAB (oz) projekt založený na verejných diskusiách a workshopoch. Séria multidisciplinárnych edukatívnych a kreatívnych večerov rôznych foriem. Citylab sa snaží motivovať obyvateľov miest k citlivejšiemu a kreatívnejšiemu vnímaniu životného a architektonického prostredia. Citylab organizuje prezentácie, prednášky, filmové projekcie, workshopy a diskusie so spoločnou témou: mesto a mestský priestor. Projekt Urbánna Re/Kreácia Citylab začal v októbri 2004, s cieľom posunúť vnímanie ľudí uzavretých v každodennosti do pozície turistu hľadajúceho dobrodružstvo. Cieľom bolo dostať do pozície turistu vlastného obyvateľa mesta. Prostriedkom takejto rekreácie je tvorba (kreácia). Priestory európskych miest sa stali predmetom inovatívnych a interdisciplinárnych projektov umelcov z rôznych krajín.
nosko@citylab.sk
www.citylab.sk


Culture Transfer
Evolution Night: Živá partitúra (streaming) (spoluorganizátor), Unsound On Tour II. (streaming) (spoluorganizátor), Unsound on tour across borders II. (záštita), Unsound on tour across borders I. (záštita), Unsound On Tour I. (streaming)
 
www.culturetransfer.org


DST Palacyk Zielinskich
Domovská pôda: DST Palacyk Zielinskich
Multiplace PL
 



FaVU VUT
Domovská pôda: FaVU VUT, Infocentrum MTP Brno
Příšte někdy nashle / See You Later Maybe, Language without words, Energie erekt, Amatéři: naplněná utopie? (streaming), Moving Images, Anywhere But Here / Pásmo 3 (spoluorganizátor), Radioduoshow (streaming), Itch My Ha Ha Ha (spoluorganizátor), Dýchánek (spoluorganizátor), Taming The Error Beasts, Radio Is Not Dead (streaming), Uchoko 05 (streaming) (spoluorganizátor), Uchoko 03 (streaming) (spoluorganizátor)
 
Na Fakulte výtvarných umení v Brne je v súčasnej dobe akreditovaných sedem štúdijných oborov: maliarstvo, sochárstvo, grafika, grafický design, priemyslový design, konceptuálne tendencie, VMP (video multimédiá performance ), každý z nich je zastúpený dvoma ateliérmi.
Spojenie výtvarnej fakulty s fakultami technického zamerania predstavuje zatiaľ jediný prípad svojho druhu v Českej republike. Tiež s ohľadom na to bola vytvorená jej oborová skladba, vyznačujúca sa výrazným zastúpením disciplín, ktoré svojim charakterom a využívaním najnovších technologií smerujú k spojeniu umenia s technikou.
favu@ffa.vutbr.cz
www.ffa.vutbr.cz


Fiume
Anywhere But Here / Pásmo 3, Itch My Ha Ha Ha (spoluorganizátor), Dýchánek (spoluorganizátor), :: MTP INFOCENTRUM :: To by se mi líbilo / To by sa mi páčilo (spolupráca)
 
Fiume. Kolektív nevýrazných postáv neprogresivnej scény. Indiáni z Vetrova i Piráti z Karibiku. "Music as an Organizational Principle." — www.fiume.cz


Fundacja Kultury Wici
Členovia zúcastňujúci sa MTP: Dariusz Makaruk (PL), Rafal Nowak (PL)
Multiplace PL
 
Fundacja kultury wici bola založená v auguste 2005 na základoch kultúrneho informačného projektu - zlúčila internetový portál funkčný od roku 2002 a papierový kultúrny magazín Wici, distribuovaný v Poľsku. Členovia združenia organizujú v Kielce každoročný festival Firmament, výstavy, medzioborové akcie Urodziny Wici a od roku 2005 spoluorganizujú sériu koncertov WDK Alternatiff a fotografickú súťaž Kielce Inaczej. Tieto skúsenosti umožnili združeniu vytvoriť integrujúcu platformu pre "kultúru mladých", vytvoriť priestory pre sídlo združenia a pre realizáciu workshopov ako aj open-air pódium, ktoré majú slúžiť ako zázemie pre nové umelecké projekty a zaistiť vysokú logistickú a umeleckú úroveň realizovaných aktivít.
http://www.firmament.wici.info
http://www.urodziny.wici.info
http://www.kielceinaczej.wici.info



Galéria Bastart
Domovská pôda: Galéria Bastart
 
www.bastart.sk


Galéria Jána Koniarka
Domovská pôda: Galéria Jána Koniarka – Kopplova vila
Definícia priestoru svetlom, Súčasné videoumenie a digitálny obraz, Nekonvenčná hudba na Slovensku na prelome 80.-90. rokov, Transgénne umenie. Od biológie do galérie, Od interaktívneho umenia k participatívnemu z pohľadu informatika
 
Galéria Jána Koniarka v Trnave je pomenovaná podľa zakladateľskej osobnosti slovenského sochárstva Jána Koniarka (30. január 1878 Voderady - 4. máj 1952 Trnava). Bola založená 1. júna 1976. Zriaďovateľ galérie je od 1. 4. 2002 Vyšší územný celok - Trnavský samosprávny kraj. Ako samostatná nezisková inštitúcia sa zameriava na prezentáciu aktuálnych tendencií umenia 20. a 21. storočia. Tvorbu slovenských i zahraničných umelcov prezentuje vo svojich dvoch výstavných priestoroch - Kopplov kaštieľ a Synagóga - Centrum súčasného umenia. V roku 2002 galéria pripravila novú stálu expozíciu sochárskej tvorby Jána Koniarka v prístavbe Kopplovho kaštieľa.
Poslaním galérie je budovanie zbierkového fondu a sprístupňovanie umeleckých diel verejnosti, ako i spracovávanie dokumentácie a riešenie vedecko-výskumných úloh. Súčasťou galérie je odborná knižnica. Galéria poskytuje lektorský program pre záujmové skupiny.
Galéria Jána Koniarka je taktiež jedna zo zakladateľských organizácií medzinárodnej siete inštitúcií zameraných na prezentáciu súčasného umenia Art Centres of Europe. Galéria je hlavným organizátorom medzinárodnej súťažnej prehliadky plagátovej tvorby Trienále plagátu Trnava.

pr/at/gjk.sk
www.gjk.sk


Galerie Eskort
Domovská pôda: Galerie Eskort
Členovia zúcastňujúci sa MTP: Jirka Havlíček (CZ)
Dýchánek
 
Galerie Eskort sa špecializuje na konfrontačné výstavy najmladšej umeleckej generácie s dôrazom na komunikáciu medzi exponovanými umeleckými centrami i mimo nich. Chceme predstavovať autorov nie len odbornej verejnosti, ale predevšetkým laickému publiku a podielať sa tak na opätovnom včleňovaní súčasného umenia do obecného povedomia.
www.galerieeskort.net


Goethe-Institut Bratislava
Unsound On Tour I. (streaming), Unsound On Tour II. (streaming)
 



Goethe-Institut Praha
Unsound on tour across borders II. (záštita), Unsound on tour across borders I. (záštita)
 



Hucot, o.s.
Moving Images (spoluorganizátor), Uchoko 05 (streaming), :: MTP INFOCENTRUM :: To by se mi líbilo / To by sa mi páčilo (spolupráca), Uchoko 03 (streaming)
 
HUCOT o.s. je občianske združenie, ktorého hlavným cieľom je poskytovanie obecne prospešných činností v oblasti kultúry. Jednak podporou nekomerčných a predovšetkým amatérskych autorov, ktorým umožňuje prezentovat svoje diela najširšej verejnosti v rámci vlastných projektov. Ďalej tiež podporou organizátorov a prevádzkovateľov nekomerčných verejných produkcií a prezentácií.
www.hucot.cz


IC Culture Train
Domovská pôda: IC Culture Train - Centrum súčasných umení
Členovia zúcastňujúci sa MTP: Varga Bob (SK)
Filmy Prix Ars Electronica & YouTube, Machinima filmy, Videoworks & Laptop Party FUTU DJs, Karbido (PL)
 
IC Culture Train je občianske združenie založené s cieľom podporovať nekomerčné kultúrne a umelecké aktivity. V roku 2006 združenie zriadilo neštátne kultúrne centrum IC Culture Train – centrum súčasných umení, ktoré podporuje mnohé druhy umeleckých vyjadrení, umeleckú tvorbu, prezentáciu projektov a diel súčasných autorov z Košíc, celého Slovenska i zahraničia.

info/at/icct.sk
www.icct.sk


idealnypartner.sk
Členovia zúcastňujúci sa MTP: Dušan Barok (SK/CZ/DE), Magdaléna Kobzová (SK/CZ)
 



Itchy bit
Členovia zúcastňujúci sa MTP: Ana Filip (SK/RO), Michal Čudrnák (SK), Peter Gonda (gnd, SK)
Video prenosy z Multiplace v A4 - nultom priestore v Bratislave, Recycle Bin [alebo "Zelená je sexy."], T.O.U.C.H.
 
Itchybit povstal ako platforma kulturnych renegatov any, gnd a cuca na ceste za svojimi vlastnymi projektmi, po politickom rozpade Burundi. Sme stale tu a stale nieco pripravujeme, energiu na spolocnu pracu vsak stracame v sustavnom boji o prezitie a v rozkosatenosti nasich vlastnych ambicii. Ana je hypervedomy lovec snov, Gnd technologicky support s radio pozadim, Cuco social networker par excellence. Itchybit sa coraz viacej stava virtualnou platformou na ktorej sa stretavaju nase rozne aktualne/dlhodobe zaujmy.

www.itchybit.org


Jelibojelito
Členovia zúcastňujúci sa MTP: Pash* (CZ), Palo Fabuš (CZ)
Příšte někdy nashle / See You Later Maybe (spoluorganizátor), Amatéři: naplněná utopie? (streaming) (spoluorganizátor), :: MTP INFOCENTRUM :: To by se mi líbilo / To by sa mi páčilo (spolupráca), Shalom Pax! (spoluorganizátor), Chernobyl Support on Multiplace Heavymental (spoluorganizátor)
 
www.jlbjlt.net



Kamikadze
Domovská pôda: Kamikadze
Členovia zúcastňujúci sa MTP: Braňo Pepel (SK)
Harakiri
 
www.kamikadze.sk


Katedra Intermediálnej a Audiovizuálnej tvorby AKU Banská Bystrica
Lot in Sodom (spoluorganizátor), Vernisáž Kebabprocess a Laptop party (spoluorganizátor), Kebabproces (spoluorganizátor)
 



Katedra intermédií a multimédií VŠVU
Domovská pôda: Vysoká škola výtvarných umení
Členovia zúcastňujúci sa MTP: Anna Daučíková (SK), Ilona Németh (SK), Anton Čierny (SK)
Prezentácia novej katedry KIM (Katedra intermédií a multimédií VŠVU)
 



Klub Boro
Domovská pôda: Klub Boro
Shalom Pax! (spoluorganizátor)
 



Klub Fléda
Domovská pôda: Klub Fléda
Členovia zúcastňujúci sa MTP: Prokop Holoubek
Itch My Ha Ha Ha, Anywhere But Here / Pásmo 3 (spoluorganizátor)
 
Klub Fléda /prevádzkuje Level B production s.r.o./ je svojbytné kultúrne centrum, ktoré existuje od roku 2001. Klub sa nachádza v centre mesta Brno, ČR a dnes patrí k trom najväčším a mediálne najsledovanejším klubom v ČR. Od začiatku 20. st. tu bola známa tančiareň a kabaret, neskôr tu 30 rokov fungovalo štúdio Českej televízie. V súčasnosti je to atraktívny multifunkčný klubový priestor orientovaný na prezentáciu progresívnych trendov súčasnej kultúry v medzinárodnom kontexte. Hlavným dramaturgickým zámerom je organizácia širokého spektra akcií, koncertov domácich i zahraničných interpretov, tanečných parties, projekcií filmového klubu a divadelných predstavení (
napr. úspešný festival neobvyklej hudby a filmu New New!, prezentácia kolekcie filmov produkčnej spoločnosti Anna Sanders films, divadlo Skrat, Loutkové divadlo Československo, atď).
info@fleda.cz
www.fleda.cz


Kortárs Építészeti Központ
Archimage night date and time
 



Kunstverein München
Talk/Show
 



Lemurie T.A.Z
Cyklosymfonieta 2007 - skoro globální koncert pro cyklisty, jízdní kola, rádia a rostliny, :: MTP INFOCENTRUM :: To by se mi líbilo / To by sa mi páčilo (spolupráca), Dobře temperované kolo, Radioduoshow (streaming) (spoluorganizátor), Radio Is Not Dead (streaming) (spoluorganizátor), Uchoko 03 (streaming) (spoluorganizátor)
 
Lemurie T.A.Z. je aktivita umelcov, básníkov a hudobníkov žijúcich v ČR, vytvorená na platforme spoločnej tvorby rádia ako umeleckého nástroja, vytvárenia, vysielania a zdieľania zvuku a pohyblivého obrazu.
www.lemurie.cz


Mlok
Domovská pôda: Školská28
Členovia zúcastňujúci sa MTP: Miloš Vojtěchovský (CZ)
Cyklosymfonieta 2007 - skoro globální koncert pro cyklisty, jízdní kola, rádia a rostliny, Dobře temperované kolo
 
mlok-org.net


Multiplace 2007
Domovská pôda: Infocentrum MTP Bratislava
Členovia zúcastňujúci sa MTP: Zuzana Černáková (SK) (koordinácia), Mária Rišková (SK) (programová koordinácia), Peter Pankúch (SK) (pr a propagácia), Viera Levitt (SK/US) (medzinárodná propagácia), Dušan Barok (SK/CZ/DE) (web, research), Magdaléna Kobzová (SK/CZ) (redakcia, preklad), Barbora Šedivá (SK/CZ) (programová koordinácia - Brno), Slávo Krekovič (SK) (výskum, program), Katarína Balážiková (SK) (grafický dizajn), Braňo Matis (SK/CZ) (grafický dizajn)
Multiplace infocentrum, Dokonalá Multiplace party, Second Life (streaming), :: MTP INFOCENTRUM :: To by se mi líbilo / To by sa mi páčilo, Open Stage, Multipis (spoluorganizátor), Multiplace Is Open (spoluorganizátor)
 
Multiplace vznikol ako koordinovaná akcia ľudí, ktorých spájal spoločný záujem prezentovať nové formy kreativity v roku 2002. Multiplace sa venuje prezentácii projektov z oblasti interakcie technológie a kultúry, s dôrazom na umelecké projekty a aktivity, ktoré vrcholia každoročným festivalom. Program je otvorený dielňam, inštaláciám, diskusiám, koncertom, performance, výstavám, prezentáciám, projekciám a predovšetkým novým formám kreativity. Pôvodné zameranie na kultúru nových médií prechádza od roku 2002 trvalým vývojom, okrem technologického aspektu digitálnych médií v umení, sú predmetom záujmu taktiež súvisiace estetické, sociálne, kultúrne, právne, či politické otázky. Cieľom „festivalu-siete” Multiplace je vytvoriť zázemie pre podporu mediálnej tvorby, tvoriť v otvorenom a kolaboratívnom prostredí a posilniť kritické uvažovanie o živote v mediálnej kultúre. Občianske združenie Multiplace bolo založené v roku 2004.
zuzana/at/34.sk
admin/at/multiplace.sk
www.multiplace.sk



Opuka
Členovia zúcastňujúci sa MTP: Opuka
Uchoko 05 (streaming) (spoluorganizátor)
 



OST-960
Domovská pôda: OST-960
Členovia zúcastňujúci sa MTP: Erik Binder (SK)
Návštevníci + ONO Okno, Akcia 000
 
OST-960 (odovzdávacia stanica tepla 960). Vďaka ústretovosti Bratislavskej teplárenskej spoločnosti a.s. nedávno otvorený, Kunst-fu ateliér/projektový miestor,ktorého aktivity sa organicky postupne DYI generujú.
Reinkarnácia nefungujúcich potravín. Sféra umení, a výstavný priestor vo výklade "ONO OKNO", ktorý by mal byť jedinou pravidelnou výstavnou aktivitou. Nnu zatiaľ sa majú veci tak.
binder@vsvu.sk



Pampaedia
Samartzis, La Casa a Guionnet (streaming)
 
Projekt PAMPAEDIA vytvářeli krok za krokem lidé, které spojuje zájem o budoucnost tohoto světa a zároveň pocit odpovědnosti za vše, co se v něm odehrává. Jejich mnohaleté zkušenosti s řadou humanitních iniciativ se staly rozhodující pro stanovení cílů nového projektu Orbis Pictus.
www.pampaedia.cz



Peter Chmela
Reaktor (spoluorganizátor)
 



Poľský inštitút
Karbido (PL) (spoluorganizátor), Karbido (PL) (spoluorganizátor), Karbido (streaming) (spoluorganizátor)
 



Postmusic Production
Unsound on tour across borders II., Unsound on tour across borders I.
 



RISD Museum
Domovská pôda: RISD Museum
Členovia zúcastňujúci sa MTP: Maya Allison (US)
Video In Progress Special Edition: Nové videoumenie zo Strednej Európy (spolupráca)
 



Society of Algorithm
Členovia zúcastňujúci sa MTP: Gívan Belá (BE/SK)
Malé štúdie prekladov (streaming)
 
www.societyofalgorithm.org


SPACE projects | residency lab | store
Domovská pôda: Galéria SPACE
Členovia zúcastňujúci sa MTP: Juraj Čarný (SK)
Full Service Video, Lego
 
SPACE je kurátorsky vedený project space zameraný na prezentáciu súčasného inovatívneho a experimentálneho umenia. Našim hlavným poslaním je vytvárať interaktívny priestor pre komunikáciu diváka so súčasným umením, iniciovať medzinárodnú spoluprácu a výmenu, spolupodieľať sa na rozvoji lokálnej umeleckej scény a trhu s umením. Z kurátorského hľadiska je program zameraný na spochybňovanie komunikačných stratégii a schém umeleckého sveta. Od roku 1999 SPACE zrealizoval 80 výstav, 15 zahraničných prezentácií, 5 medzinárodných konferencií /2003 Activism, 2003 Festival of Festivals - New Media Nation, 2002 Public Art, 2000 VIDEOART+/, 17 prednášok a 18 performance, koncertov a iných podujatí. V roku 2002 iniciovala vznik Billboart Gallery Europe /www.billboart.org/, v roku 2006 iniciovala SPACE Residency Lab, Crazycurators Biennale, Crazycurators Award a v spolupráci s Giancarlo Politi Editore, Prague Biennale a Flash Art SK iniciovala vznik Českej a Slovenskej edície časopisu FLASH ART. Zakladateľom galérie a kurátorom projektov SPACE / Galérie Priestor je Juraj Čarný.

www.priestor.org


Stredoeurópsky dom fotografie
Domovská pôda: Stredoeurópsky dom fotografie
Anna Daučíková – výber z videotvorby
 
Filmové štvrtky v Stredoeurópskom dome fotografie sú vyhradené art filmu v širokom slova zmysle. Program tvoria domáce i zahraničné dokumenty o umení a umelcoch, experimentálne filmy a videoart. Ambíciou projektu je vtiahnuť do verejného obehu diela, ktoré sa často premietajú len v rámci rôznych workshopov, výstav či špecializovaných prehliadok. http://www.sedf.sk/article.aspx?c=91&a=1701



STUPIDesign
Členovia zúcastňujúci sa MTP: Robert Paršo (SK)
Harakiri
 
www.stupidesign.sk


Tlis
Vysiela Rádio Tlis, Radioduoshow (streaming) (spoluorganizátor)
 
www.tlis.sk


tranzit.sk
Domovská pôda: Tranzit dielne
Zapĺňanie dier, Talk/Show
 
tranzitsk.media7.sk


Truc sphérique
Domovská pôda: Stanica Žilina-Záriečie
Členovia zúcastňujúci sa MTP: Martin Krištof (SK)
Kebabproces, Lot in Sodom, Prix Ars Electronica, Karbido (PL), Vernisáž Kebabprocess a Laptop party, Videovojny na YouTube, alebo zápas o myseľ v novej dimenzii
 



Uchoko
Členovia zúcastňujúci sa MTP: Dušan Urbanec (CZ)
:: MTP INFOCENTRUM :: To by se mi líbilo / To by sa mi páčilo (spolupráca)
 



Unsound
Unsound On Tour I. (streaming), Unsound On Tour II. (streaming)
 
Unsound je hudobný festival každoročne poriadaný Goethe Inštitútom v Krakowe, ktorý sprostredkováva poľskej verejnosti široké spektrum najnovších hudobných trendov - od experimentálnej tvorby až po klubovú hudbu. Počas štyroch rokov svojej existencie sa festival vyprofiloval ako jedna z kľúčových udalostí na mladej poľskej hudobnej scéne. Zároveň priťahuje pozornosť aj za hranicami Poľska. Tento rok sa preto festival vydáva na turné aj do Prahy, Bratislavy, Torunu, Minsku a Kyjeva. Turné sa uskutoční vďaka podpore Nemeckého ministerstva zahraničných vecí.
info@unsound.pl
www.unsound.pl


Viera Levitt
Členovia zúcastňujúci sa MTP: Viera Levitt (SK/US)
Video In Progress Special Edition: Nové videoumenie zo Strednej Európy
 



VŠVU
Domovská pôda: Vysoká škola výtvarných umení
Killing Me Microsoftly (spoluorganizácia)
 
www.vsvu.sk
 
 
(cc) 2007 Multiplace - Newsletter - Wiki - Podpora - Press - Kontakt