MULTIPLACE 2007 / festival sieťovej kultúry / network culture festival / 13 - 22 04 2007
O Multiplace - Newsletter - Wiki - Podpora - Press - Kontakt - MTP 2006 - MTP 2005 - MTP 2004 - MTP 2003 - MTP 2002 - English

 
 
 
 
 
 
Esej súťaž - Citylab
Citylab
 
Projekt “Human Landscape of Urban Slovakia” pozostáva z dokumentárnej fotografie Bratislavy od holandskej fotografky Illah van Oijen a esejí spojených s bratislavským regiónom. Publikácia pojednáva o rýchlom procese zmien a modernizácie verejného priestoru mesta a okolia Bratislavy a pôsobenia zmien na kvalitu života a mestského prostredia, ako aj kultúrnej identity mesta.

Eseje budú písané súťažiacimi, medzi ktorými nájdeme obyvateľov a študentov architektúry. Do publikácie vstúpia aj eseje prominentných osobností, architektov či sociológov. Tijs van den Boomen, holandský spisovateľ venujúci sa verejnému priestoru v Architectur N.L. a v NRC Handelsblad, bude v projekte spolupracovať a knihu spracúvať, jeho príspevok bude aj v podobe úvodného slova. Výsledok projektu bude postupne publikovaný na webe citylab.sk, diskutovaný a rozoberaný na seminároch a diskusiách v rámci projektu Citylab v kooperácii s ďalšími organizáciami, napríklad 13m3.sk. v Bratislave. Publikácia by mala byť vydaná na seminári v októbri 2007.

Citylab pozýva do súťaže v písaní esejí o zmenách Bratislavy. Štartovnou pozíciou pre inšpiráciu súťažiacich je otváracie stretnutie projektu v polovici apríla a uvedené úuvodné fotografie z prostredia Bratislavy. V písaní je sloboda, no dotýkajúc sa tém: história, budúcnosť, sociálne vzťahy, urbánny priestor, mestské plánovanie, priestorové apsekty mestatransformácia a modernizácia mesta. Spôsoby písania nie sú taktiež obmedzené, napríklad zainteresovaním obyvateľa do diskusie, spomínaním na staré časy, inšpirácia vlastnou predstavivosťou, psychogeografický prieskum..

1. cena:
- 10.000 Sk,
- zdarma účasť na letnej akadémii pre vizuálne umenie LOD2007,
- publikovanie eseje v knihe a na webovej stránke

2. cena – 5 cena:
- zdarma účasť na letnej akadémii pre vizuálne umenie LOD2007,
- publikovanie eseje v knihe a na webovej stránke LOD summercourse,

Požadovaný počet slov: 500 -1200 slov v slovenčine a v angličtine

Dátum odovzdania: 1. Máj. 2007

Vstup do súťaže je zdarma.


linky / links
www.citylab.sk
http://humanlandscapeslovakia.blogspot.com
www.kulturaxe.com

 
 
(cc) 2007 Multiplace - Newsletter - Wiki - Podpora - Press - Kontakt