MULTIPLACE 2007 / festival sieťovej kultúry / network culture festival / 13 - 22 04 2007
O Multiplace - Newsletter - Wiki - Podpora - Press - Kontakt - MTP 2006 - MTP 2005 - MTP 2004 - MTP 2003 - MTP 2002 - English

 
 
 
 
 
 
Unsound on tour across borders II.
19. apríl 2007 , Rock Café, CZ_Praha
Cobra Killer (DE) (live), Kate Wax (CH) (live with drummer), Mitch & Mitch (PL), Justice Yeldham (AU), Andrey Kiritchenko (UA) (live), Machine Funck (CZ) (advanced dj set), Natur Produkt (CZ) (a/v set)
Postmusic Production, Culture Transfer (záštita), Goethe-Institut Praha (záštita)
koncert
 
Mezinárodní festival současné koncertní elektroniky propojující několik evropských metropolí.

+ workshopy, Sperm cinema a více
www.unsound.pl

Vstupné na jednotlivé večery bude 190,- Kč + poplatky, na místě 250,- Kč. Permanentka na oba dny bude v prodeji za 300,- Kč + poplatky.

Link: Den 1
Berlínčanky Annika Line Trost a Gina V.D'Orio sú známe svojimi explozívnymi pódiovými vystúpeniami, ktoré prevádzajú pod značkou Cobra Killer a vydavateľstva Monika. Ich tvorba sa dá označiť ako elektronický rock s retro ozvenami hudby Sixties a ostrými breakmi. Newoyrské alternatívne legendy Sonic Youth ich pozvali na svoje turné ako predkapelu. Britský časopis The Wire po ich koncerte výstižne napísal: "Cobra Killer odohrali svoj set elektrizujúceho mutantského disca v štylizácii dvojice pomätených go-go tanečníc..."
 
Polo-Švajčiarka, Polo-Tibeťanka Katie Wax hrá lo-fi electro(clashové) pesničky s textami, ktoré rozpráva aj spieva. Zmiešava však v nich rôzne ďalšie žánre ako minimal techno, electro punk, grime, ambient či industrial blues. Na svojich frenetických live šou hráva teraz Wax so švajčiarskym bubeníkom menom Dave the Hustler. Na aktuálnej nahrávke The Dark Heat Collections, ktorá vychádza práve v čase Unsound on Tour, sú remixy ľudí ako Ellen Allien, Apparat a Roman Fluegel.
www.myspace.com/katewax
 
Kapelu Mitch & Mitch sformovanú v roku 2002 tvoria James Boned Mitch, Mr. Bitch a Serious Mitch. Po debutovej legendárnej nahrávke Luv Yer Country (2003) vlani nasledoval album 12 Catchy Tunes (We Wish We Had Composed). Mitch & Mitch spôsobili svojimi neobyčajnými koncertnými šou spúšť po celom Poľsku a západnej Európe. Budúcnosť majú jasnú - nech to znamená čokoľvek, všetci členovia zamýšľajú pokračovať v "Nekonečnom turné demolovaním klubov nezanechajúc žiadnu dušu nedotknutú. Žiadna budova nie je príliš malá, žiadne mesto príliš čisté a žiadna krajina príliš vzdialená".
http://www.mitch-and-mitch.com/
 
Andrej Kiritchenko je zakladateľom značky Nexsound, ukrajinského vydavateľstva s najoriginálnejšou produkciou, ktorá má v zahraničí skvelú reputáciu a bola už často prezentovaná na prestížnych festivaloch ako je napríklad Transmediale v Berlíne. Kiritchenko doteraz vydal vyše tri desiatky albumov a sám seba opisuje ako "experimentálneho zvukového umelca na rozhraní žánrov", ktorý kombinuje akustickú a digitálnu estetiku, jemné melódie a noise. Hral už na akciách po celej Európe, vlani ho nominovali v kategóriách Objav a Najsľubnejší umelec na Quartz Electronic Music Awards.
www.nexsound.org
 
Natur produkt (jesus & morm) - "Samotný vjing nebol náš cieľ. Znalosti zo strihu videa sme spojili s djingom a v súčasnosti tvoríme audiovizuálne sety zložené z vysamplovaných videoklipov a filmov všemožných žánrov, přičom z jednotlivých samplov využíváme súčasne zvuk aj obraz. Inak povedané, pri živých vystúpeniach mixujeme súčasne napr. videoklip s iným videoklipom, prípadne filmom. Tento spôsob je výborným spojením dja a vja v jednu osobu, ktorého nie je možné docieliť, pokiaľ je obraz a zvuk reprodukovaný oddelene."
http://naturprodukt.tv
 
II.

 
 
(cc) 2007 Multiplace - Newsletter - Wiki - Podpora - Press - Kontakt