MULTIPLACE 2007 / festival sieťovej kultúry / network culture festival / 13 - 22 04 2007
O Multiplace - Newsletter - Wiki - Podpora - Press - Kontakt - MTP 2006 - MTP 2005 - MTP 2004 - MTP 2003 - MTP 2002 - English

 
 
 
 
 
 
*/Synchroni-cities: /*/A trail can lead to many places.../
AltArt Foundation
 
*/Synchroni-cities: /*/A trail can lead to many places.../

*CALL FOR PARTICIPATION*

*/subscribe starting April 7^th on www.altart.org/synchroni-cities
play April 14^th -- 22^nd /*

/Synchroni-cities/ is a simultaneous urban exploration quest playing with the idea of creating /multiplaces/ - sets of synonymous places that have the same definition: the same trail leads to them. The game takes place in the real world in cities across Europe and the internet. /Synchroni-cities/ is developed by AltArt (www.altart.org ) and is part of the /Multiplace Festival/ (www.multiplace.sk ).

To enter the project as explorer you need to register, download the trails and follow the route in your city. Document your journey and "stick to the real". Flag the end point as final destination of the trail you have completed. Upload your images and texts to the project website and let the online community rate your /multiplace/. You could win a piece of reality, other than yours...
*/Synchroni-cities/**. /The concept/*/
A trail can lead to many places. Places a given trail leads to define a multiplace/
//

We generally assume maps guide us from where ever we are to where we want to go. When using a map we repeatedly match the map's clues (corners, street names, etc) against reality and the road to our destination is a trail of clues we successfully matched against points of reality. If we don't know our destination, the map (the clue set) and the process of using the map (the matching process) validate the place at the end of our journey and make us recognize it as the point we wanted to get to. We define such a place as "the place our trail leads us to." This definition is as valid as our judgement, our clues and our reality. If any of these conditions are offset we wind up in different places every time we use the same map. Then we have a set of places that are synonymous, because they have the same definition: the same trail leads us to them. We call such a set of places a multiplace. Our aim is to document the trails and places defining a multiplace. Different places that make up a multiplace speak about us - the ones who declared these places synonymous in the first place.

*/Trace your space!/**/
/*/www.altart.org/synchroni-cities
/

/
/

/ /

_____________________
AltArt Foundation
Binar Centre: Str. Universitatii 2, Cluj, Romania
**tel/fax +40 264 598534
mob +40 723 263072
office@altart.org
www.altart.org*
*



:: MTP OPEN STAGE :: To by se mi líbilo / To by sa mi páčilo
FaVU VUT, Lemurie T.A.Z, Hucot, o.s., Chernobylmusick, Fiume
 
MTP INFOCENTRUM je prostredie pre tvorivé vyjadrovanie kohokoľvek, pseudosociologický prieskum a kreatívny chill out. Poďte si zatvoriť - je vám k dispozícii audiovizuálny priestor za vrátnicou na Údolní 19. Vezmite si svoju gitaru, alebo dvd se svojimi filmami a pustite ho. Prídite si urobiť projekciu - špeciálne kvôli vám zatemníme. Zahrajte uspávanku dekanovi FaVU, špeciálne pre Vás ho pozveme.
Okrem vašeho vkladu na vás v infocentre čaká video a audio masáž (FaVU archív, Chicago select, Zlínská výtvarná škola, MTP collection, etc…), workshops in progress, prednášky, Recycling kontainer, zmyslu plný streaming a k tomu občerstvenie tela a zmena priestoru na nepoznanie. Check it out!


Esej súťaž - Citylab
Citylab
 
Projekt “Human Landscape of Urban Slovakia” pozostáva z dokumentárnej fotografie Bratislavy od holandskej fotografky Illah van Oijen a esejí spojených s bratislavským regiónom. Publikácia pojednáva o rýchlom procese zmien a modernizácie verejného priestoru mesta a okolia Bratislavy a pôsobenia zmien na kvalitu života a mestského prostredia, ako aj kultúrnej identity mesta.

Eseje budú písané súťažiacimi, medzi ktorými nájdeme obyvateľov a študentov architektúry. Do publikácie vstúpia aj eseje prominentných osobností, architektov či sociológov. Tijs van den Boomen, holandský spisovateľ venujúci sa verejnému priestoru v Architectur N.L. a v NRC Handelsblad, bude v projekte spolupracovať a knihu spracúvať, jeho príspevok bude aj v podobe úvodného slova. Výsledok projektu bude postupne publikovaný na webe citylab.sk, diskutovaný a rozoberaný na seminároch a diskusiách v rámci projektu Citylab v kooperácii s ďalšími organizáciami, napríklad 13m3.sk. v Bratislave. Publikácia by mala byť vydaná na seminári v októbri 2007.

Citylab pozýva do súťaže v písaní esejí o zmenách Bratislavy. Štartovnou pozíciou pre inšpiráciu súťažiacich je otváracie stretnutie projektu v polovici apríla a uvedené úuvodné fotografie z prostredia Bratislavy. V písaní je sloboda, no dotýkajúc sa tém: história, budúcnosť, sociálne vzťahy, urbánny priestor, mestské plánovanie, priestorové apsekty mestatransformácia a modernizácia mesta. Spôsoby písania nie sú taktiež obmedzené, napríklad zainteresovaním obyvateľa do diskusie, spomínaním na staré časy, inšpirácia vlastnou predstavivosťou, psychogeografický prieskum..

1. cena:
- 10.000 Sk,
- zdarma účasť na letnej akadémii pre vizuálne umenie LOD2007,
- publikovanie eseje v knihe a na webovej stránke

2. cena – 5 cena:
- zdarma účasť na letnej akadémii pre vizuálne umenie LOD2007,
- publikovanie eseje v knihe a na webovej stránke LOD summercourse,

Požadovaný počet slov: 500 -1200 slov v slovenčine a v angličtine

Dátum odovzdania: 1. Máj. 2007

Vstup do súťaže je zdarma.


linky / links
www.citylab.sk
http://humanlandscapeslovakia.blogspot.com
www.kulturaxe.com



male deti (mULTIPLaCE RECYcle MEdIA GUeRILLA INTERVENtiONS)
 
Nie je dôležité zúčastniť sa, ale zaujať! male deti je výzva na spontánne akcie, parazitujúce na oficiálnom festivalovom programe aj publiku. Recyklujte pribúdajúce videá, fotky, zvuky, texty, streamy zo servera www.multiplace.sk podľa vlastných, najlepšie zvrátených predstáv. || Zakladajte komandá zvukovej a obrazovej subverzie, ktoré budú zasahovať vo virtuálnom priestore aj na rôznych miestach počas celého trvania festivalu. Podeľte sa o výsledky na Multiplace webe v sekcii male deti.





Multiplace TV - projekcie v Infocentre mtp
Multiplace 2007
 
Prineste nám svoje videá, filmy, animácie pre projekcie v Infocentrách MTP v Bratislave a v Brne... CDs nechajte s kontaktom na vás v infocentre alebo píšte na: maria@nada.sk


NAVIGÁCIA
13. – 22. apríl 2007 , 13 kubikov, SK_Bratislava
13 kubikov
 
Pomôžte našim návštevníkom nájsť cestu od svojich kompov do 13 kubikov! Natočte video, ako sa k nám dostanú z centra Bratislavy, nahrajte zvuky alebo pokyny, ktoré pomôžu viesť ich kroky, urobte 3D vizualizáciu cesty alebo inak spracujte pomôcku pre navigáciu, ktorú môžeme zavesiť na net. || Nezávislá komisia zostavená z našich návštevníkov vyberie najlepšie navigačné pomôcky v rôznych kategóriách (Najfunkčnejšia, Najuletenejšia, Najumeleckejšia atď.), ktoré odmeníme vyberanými cenami. Všetky navigácie, ktoré dosiahnu prijateľné technické parametre zavesíme na náš web, aby ich naši návštevníci mohli využívať.
Dedlajn na prácu je 31.05. – potom potrebujeme pár dní čas, aby sme spracovali vaše navigácie a dali možnosť komisii zhodnotiť ich :)
A v júni sa stretneme v 13 kubikoch na odovzdávaní cien. Díky...

Viac informácií: lukacka@13m3.sk

http://www.13m3.sk





Open Stage
A4 – Asociácia združení pre súčasnú kultúru, Multiplace 2007
 
13. – 22. apríl 2007 , Infocentrum MTP Bratislava, SK_Bratislava
Vždy od 20h.
Koncerty, DJ sety a audiovizuálne jam sessions...

Chcete prispieť svojím DJ-setom alebo koncertom do festivalovej trmy-vrmy? Píšte na admin@multiplace.sk. ||




Ring voľný!!!!!!!!!!! vaše filmy v našom kine
35 mm
 
17. apríl 2007 17 - 21h, Filmový klub 35_mm, SK_Bratislava

Príďte si to k nám hodiť ... do nášho DVD prehrávača, stáť zoči-voči krvilačným divákom, uhýbať sa vajciam, ktoré do vás nahádžu. Zažite si u nás nefalšované autorské muky. Odrazte sa od anonimity siete. Nedávame pravidlá ani obmedzenia. Žiadne. Len vy a vaše filmy. ||




„Zelená je sexy”
Itchy bit
 
Recycle Bin [alebo „Zelená je sexy”]

13.-22.4.2007, Infocentrum Multiplace

Ďalší pokus upozorniť ľudí na problém toxického odpadu. v priestoroch bratislavského infocentra bude umiestnený kontajner pre zber elektronického odpadu. Materiál, ktorý sa takto nazbiera použijeme pri výrobe hardvérovej bižutérie, ad-hoc inštalácií, alebo bude na záver festivalu zrecyklovaný.
Podobné kontainery chceme umiestniť aj na iných miestach a presvedčiť ľudí, že „zelená je sexy.„
Tešíme sa na vašu spoluprácu.
Kontakt: admin@multiplace.sk, chaosdroid@googlemail.com ||


 
 
(cc) 2007 Multiplace - Newsletter - Wiki - Podpora - Press - Kontakt