MULTIPLACE 2007 / festival sieťovej kultúry / network culture festival / 13 - 22 04 2007
O Multiplace - Newsletter - Wiki - Podpora - Press - Kontakt - MTP 2006 - MTP 2005 - MTP 2004 - MTP 2003 - MTP 2002 - English

 
 
 
 
 
 
Naposledy tapetované nody: Ivana Madariová (SK), Peter Nosáľ (SK), O Multiplace, TEXTY, ÚČASTNÍCI, MIESTA, Press 2007
Klik sem pre komplet prehľad položky AKCIE (bez obrázkov, pripravené pre tlač).
 
 
Ukážte mi naše mesto
  Radio Is Not Dead
(streaming)

  Web / Content / SK
(streaming)

  Second Life
(streaming)

 

 
14. apríl 2007 19h, Galéria Bastart, SK_Bratislava
Illah van Oijen (DE) (Human Landscape), Jürgen Rendl (AT) (Urban Flow), Lubo Nosko (SK) (Citylab)
Citylab
prezentácia, diskusia
 
Myslíte si že hotel Kyjev by mal byť strhnutý dolu? Ktorá zeleň ja najhodnotnejšia v meste? Zavadzia Vám vo výhľade kancelárska budova so sklennou fasádou? Kam zmizol duch vášho mesta? Čo cítite keď si predstavujete svoje mesto? Ukážte nám predstavu vašeho mesta! Ukážte to!
"Ukážte mi vaše mesto!" je nová komunikačná platforma na báse internetového fóra na webovej stránke Citylab.sk kde sa môžu stretávať obyvatelia bratislavského regiónu a komentovať premeny, ktorými prechádza mesto Bratislava. Platforma ponúka komunikáciu medzi mesto-tvorcami a mesto-užívateľmi v rôznych diskusných témach. Prineste zo sebou Vaše myšlienky, fotografie, komentáre a vízie vášho mesta. Spustíme to! - "Tanečný parket už čaká… "
Na tomto stretnutí sa oficiálne spustí webové forum "Ukážte mi vaše mesto!" na stránke www.citylab.sk, ktoré vzniklo v rámci projektu HUMAN LANDSCAPE v spolupráci s Citylab.sk. Súčasťou tohto štartovacieho stretnutia je:
prezentácia združenia Citylab.sk a jeho projektov
prezentácia projektu HUMAN LANDSCAPE
štart súťaže "Citylab assay contest"
štart webového fóra "Ukážte mi vaše mesto!"
prezentácia v súčasnosti vznikajúceho projektu TwinCityView zoskupenia URBANFLOW.AT
diskusia a odskúšavanie webového fóra v hudobnom doprovode podporujúcim tanečný brainstorming.
   

 
17. apríl 2007 14h, Infocentrum MTP Brno, CZ_Brno
Lemurie T.A.Z. (CZ)
FaVU VUT, Lemurie T.A.Z (spoluorganizátor)
dielňa, diskusia
 
Audio stream: http://stuff.lemurie.cz/broadcast_live.m3u

Záznam streamu: archiv.lemurie.cz/sound_archive/
Ladin_broadcast/radio_is_nd.m3u


Diskusia/prednáška zameraná na funkciu a použitelnosť rádia a radioartu v súčasnom Česku a Slovensku a pokus o porovnanie s okolitými krajinami. Hľadanie identity a kontextu funkcie európskych komunitných FM a internetových rádií. Aký význam má budovanie verejného AV archívu a robenie netcastingu?

Dielňa je určena pre záujemcov so základnými znalosťami počítačového spracovania audia a videa. Bude zameraná na osvojenie teoretických a praktických zručností v oblasti vysielania - streamovania - zvuku a obrazového materiálu cez internetu. Každý, kdo vlastní počítač, mikrofón a minidisk alebo len starý magnetofón alebo diktafón na audio kazety má s najväčšou pravdepodobnosťou možnosť vytvoroť si osobnú miniradio stanicu.

Prezentácia Rádia Lemurie T.A.Z. a jeho aktivít - teoria internetu a myšlienka dočasnej autonómnej zóny - žánrový rozsah netrádia (cenzúra, sloboda, copyright) - zmysel spájania viacerých internetových staníc do jednej (zdieľanie) - netrádio komunity - radioterritories, radiactivity - technické predpoklady pre streamovánie (softwary, hardwary) - poetika internetového éteru s praktickými ukážkami
- video broadcasting: rtsp://stream.node9.org/live.sdp
- audio broadcasting: http://stuff.lemurie.cz/broadcast_live.m3u

www.lemurie.cz, http://www.xiph.org/ogg, streamingsuitcase.com, http://www.silentway.com/tips/mp3stream.html, muse.dyne.org, www.tacticaltech.org, http://www.irational.org/sic/radio/, all-streaming-media.com/, http://radiophony.com/html_files/frequency.html, icecast.org, http://wiki.hydrogenaudio.org/, http://radio-copernicus.org, http://radioswap.net, http://node9.org, http://www.oldradio.cz, http://www.radiosimulator.org/
Lemurie taz je aktivita umělců, básníků, hudebníků žijících v ČR, vytvořená na platformě společného provozování rádia jako uměleckého nástroje, vytváření, vysílání a sdílení zvuku a pohyblivého obrazu.
www.lemurie.cz
 
   
19. apríl 2007 18.30h, Infocentrum MTP Bratislava, SK_Bratislava
Tomáš Bella (SK), Patrik Garaj (SK), Ján Šifra (SK), Tomáš Ulej (SK), Robo Zelník (SK), Michal Čudrnák (SK) (moderátor), Dušan Barok (SK/CZ/DE) (moderátor)
13 kubikov
diskusia
 
Video stream: http://tlis.sk:8000/multiplace.ogg
Video záznam: smecnet.itchybit.org/public/ webcontent_sk.ogg
(Ogg Vorbis je otvorený formát a jeho stream môžete spustiť napríklad cez prehrávač VLC, prípadne iné prehrávače a pluginy).

Priamy link na IRC chat: http://www.13m3.sk/chat.htm
Záznam diskusie na IRC: mtp6.web-content-sk.irc.log.txt

V akej fáze sa nachádza slovenský web? Pokrivkáva za vyspelejšími, alebo sa vzmáha vďaka prípone 2.0? Nie je tomu dávno, čo sa dala slovenská Wikipedia "prebrowsiť" za hodinu, dnes by ste na to potrebovali pri počte viac ako 60 000 článkov zopár dní. Pôvodný obsah v podobe video-streamu bol v nedohľadne, zajtra ho bude možno ponúkať každý väčší portál. S oneskorením, ale predsa sa aj toto médium stáva na Slovensku neoddeliteľnou súčasťou osobného a verejného. Nadšenci skenujú zadarmo knihy, komentujú každodenno na blogoch, experimentujú s formou a kolektívnymi postupmi. Amatéri sa stávajú profesionálmi, bežní používatelia kurátormi digitálneho obsahu. Nadstavíme mu kritické zrkadlo a nazrieme do krištáľovej gule – prineste si so sebou otázky.

Diskusia bude vysielaná cez internet a paralelne prebiehať online IRC debata na kanáli #multiplace (na IRCnet-e). Zapojte sa aj zo svojich domovov!

Tomáš Bella pracuje ako šéfredaktor internetového vydania denníka SME. Profesijný živopis a články od autora.
 
Patrik Garaj píše o internete pre Mediálne.sk. Články od autora.
 
Ján Šifra pracuje v Neopublic Porter Novelli, kde je zodpovedný za rozvoj inovatívnych produktov v oblasti presvedčovacích (persuasive) technológií, horizontálneho a virálneho vplyvu.
 
Tomáš Ulej je redaktor prílohy Počítače denníka SME ale najmä digitalizátor slovenskej literatúry. Blog
 
Robo Zelník v súčasnosti pracuje ako správca siete, zaujíma sa o spoločenské siete, open source, nezávislý občiansky aktivizmus, permakúlturu, človeka a jeho pôsobenie v biosfére a v technosfére. Viac info na Vsieti.sk.
 
   
20. apríl 2007 17h, Infocentrum MTP Bratislava, SK_Bratislava
Kristian Lukič (YU), Marcela Straková (CZ)
Multiplace 2007, A4 – Asociácia združení pre súčasnú kultúru
diskusia
 
Video záznamy:
smecnet.itchybit.org/public/second_life_1.ogg
smecnet.itchybit.org/public/second_life_2.ogg

Organizátori Multiplace a ďalší teoretici či praktici, pozývajú k debate o americkom internetovom svete Second Life, o jeho výzvach, hrozbách, výhodách, či nevýhodách.
www.secondlife.com
 
 
(cc) 2007 Multiplace - Newsletter - Wiki - Podpora - Press - Kontakt