MULTIPLACE 2007 / festival sieťovej kultúry / network culture festival / 13 - 22 04 2007
O Multiplace - Newsletter - Wiki - Podpora - Press - Kontakt - MTP 2006 - MTP 2005 - MTP 2004 - MTP 2003 - MTP 2002 - English

 
 
 
 
 
 
Naposledy tapetované nody: Ivana Madariová (SK), Peter Nosáľ (SK), O Multiplace, TEXTY, ÚČASTNÍCI, MIESTA, Press 2007
Klik sem pre komplet prehľad položky AKCIE (bez obrázkov, pripravené pre tlač).
 
 
Dobře temperované kolo
  Cyklosymfonieta 2007 - skoro globální koncert pro cyklisty, jízdní kola, rádia a rostliny
       
 
14. apríl 2007 10 - 16h, Školská28, CZ_Praha
Miloš Vojtěchovský (CZ) (koordinácia)
Mlok, Lemurie T.A.Z
dielňa
 
Na dílnu přijeďte na kole. Rychle a jednoduše si můžete upravit vlastní stroj pro hudební cyklojízdu. Potřeby: šroubovák, lepící páska.

Různé návody jak si upravit kolo na hudební instrument jsou k dispozici také na stránkách rádia www.lemurie.cz/projekty. Individuálním řešením a dalším experimentům se meze nekladou.

Výzva

1.Ve své čtvrti, městě nebo na vesnici připravte 19. dubna od 18.00 trasu, kudy pojede místní cyklojízda. Pozvěte své sousedy a známé s kolem.

2.Přivezte si s sebou rádio na baterie s CD, nebo kazetovým přehrávačem, CD přehrávač s reproduktory. Připevněte vše pevně lepící páskou na nosič kola. Zvuky pro CD nebo MP3 přehrávače lze stáhnout na stránkách rádia Lemurie, nebo je lepší je nahrát a vytvořit sami. Se souštěným orchestrem rádií se vypravte na projížďku po svém městě, nebo po vesnici.

3.Majitelé rostlin mohou vzít vyvenčit své pokojové rostliny na jarní projížďku. Zeleň umístěná na zadních nosičích kol v městském, automobilismem ovládaném prostředí navodí atmosféru mobilní zahrádky, nebo botanické zahrady, provázené hlasy domácího i exotického ptactva, nebo jiných přírodních zvuků.

Dílnu připravil tým internetového rádia Lemurie–onns (organizace pro nastolení neobvyklých situací) a Asociace MLOK. Hostí Komunikační prostor Školská.

www.skolska28.cz, www.auto-mat.cz, http://mlok-org.netNarozen 1955. Zabyva se vyzkumem moznosti neudrzitelneho rozvoje. Zalozil v roce 1992 nadaci hermit a v roce 1994 centrum pro metamedia, v soucasnosti cinitel asociace MLOK a zakladajici clen Lemurie.cz.
milos@lemurie.cz

 
   
19. apríl 2007 18h, náměstí Jiřího z Poděbrad, CZ_Praha
Miloš Vojtěchovský (CZ) (koordinácia)
Lemurie T.A.Z, Mlok
dielňa, performance
 
Jarní cyklojízda se stala příležitostí pro projekt hudebně botanického tělesa pohybující se dne 19.dubna paralelně Prahou a dalšími městy v Čechách i jinde.

Kolová kolona, provázená nezvyklým hudebním mrakem se stane poetickým kontrapunktem k industriálním decibelům hromadné a soukromé motorizované dopravy a akcím street party, které k hluku většinou jen přispívají. Audiocyklojízdou připomíná akce také 12. Mezinárodní den proti nadměrnému hluku, vyhlášený na 25 duben 2007.

Cyklojízda projede městy ve znamení speciálně zvukově upravených kol. Některé budou vybaveny miniFM vysílačem a věříme, že většina také transistorovými rádii s kazetovým, nebo CD přehrávačem. Projíždějící kolomanifestace zasáhne lokálně také do spektra pražských rádií, které většinou k zvukovému znečištění Prahy a hlav Pražanů hlasitě a účinně přispívají. Díky internetové vysílání je možné sledovat tuto i další akce v jiných městech.

Návody jak si upravit kolo ve vylazený hudební instrument jsou k dispozici na stránkách rádia www.lemurie.cz/projekty. Na workshop můžete přijet na kole a pod vedením odborníků si rychle jednoduše upravit vlastní stroj. Dílnu organizuje rádio Lemurie a Asociace MLOK a hostí Komunikační prostor Školská 28 v sobotu 14. dubna. Individuálním řešením a dalším experimentům nejsou kladeny překážky.

Výzva pro každého, kdo se chce osobně zasadit za klidnější, poetičtější a veselejší budoucnost:

1. Ve svém městě nebo vesnici připravte na 19. dubna od 18.00 trasu, kudy pojede cyklojízda. Pozvěte své známé.

2. Přivezte si s sebou rádio na baterie s CD, nebo kazetovým přehrávačem.
Zvuky pro CD a MP3 přehrávače ji můžete stáhnout na stránkách rádia lemurie, nebo si je nahrát a vytvořit sami. S hrajícími rádii se vypravte na projížďku po svém městě, nebo vesnici.

3. Majitelé rostlin mohou vzít vyvětrat své pokojové rostliny.
Zeleň umístěná na zadním nosiči kol navodí v městském automobilismem řízeném prostředí atmosféru mobilní botanické zahrady, prostoupené hlasy domácího i exotického ptactva.

Pro další informace: milos@lemurie.cz

http://www.auto-mat.cz, http://www.cyklojizdy.cz, http://www.lemurie.cz, http://mlok-org.net/, http://www.skolska28.czNarozen 1955. Zabyva se vyzkumem moznosti neudrzitelneho rozvoje. Zalozil v roce 1992 nadaci hermit a v roce 1994 centrum pro metamedia, v soucasnosti cinitel asociace MLOK a zakladajici clen Lemurie.cz.
milos@lemurie.cz

 
       
 
 
(cc) 2007 Multiplace - Newsletter - Wiki - Podpora - Press - Kontakt